Noutati :

Concurs de fotografie la Timisoara: locuri, oameni, momente. Ce premii se ofera?

20 martie, 2014 - 12:43 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
1

Pictura promisa ca premiu

TIMISOARA. Fotografii din Timisoara sunt asteptati sa se inscrie intr-un concurs de fotografie cu tema Timisoara – locuri, oameni, momente, organizat de Asocatia Timisoara Capitala Culturala Europeana. Premiile constau in obiecte de arta.

Se pot inscrie in competitie toate persoanele care considera ca au surprins o fotografie care reflecta una dintre urmatoarele teme: bogatia arhitecturala a orasului sau notiunea de Open Art City. Acestea sunt si cele 2 categorii de premii, sustin organizatorii.

Asadar, premiul pentru Cea mai sugestiva fotografie care scoate in evidenta bogatia arhitecturala a Timisoarei consta intr-o lucrare in ceramica oferita de Facultatea de Arte si Design din cadrul Universitatii de Vest Timisoara. Premiul pentru fotografia care exprima cel mai bine notiunea de Timisoara – Open Art City este de fapt o pictura in ulei donata de pictorul timisorean Mateas Marius Bolza.

Lucrare din ceramica promisa ca premiu

Potrivit organizatorilor, fiecare participant poate transmite cel mult 5 fotografii, pentru fiecare dintre acestea urmand sa fie mentionata tema reprezentativa. Fotografiile vor fi publicate si pe pagina de Facebook a proiectului Timisoara 2021, precum si pe site-ul www.timisoara2021.ro.

Juriul concursului de fotografie este format din: lector univ. Corina Nani – Facultatea de Arte și Design Timisoara, Ioan Szekernyes – presedinte al Uniunii Artistilor Plastici Timisoara, conf.dr. Lucian Ionica – vicepresedinte al Asociatiei Timisorene de Fotografie si expert in film si televiziune, Petru Iliesu – scriitor si inițiator al notiuniiTimișoara – Open Art City, pictorul Mateas Marius Bolza.

Concursul se deruleaza timp de 10 zile, in perioada 22 – 31 martie 2014, dupa care urmeaza perioada de evaluare a fotografiilor si anuntarea publica a castigătorilor, in perioada 10 – 11 aprilie 2014.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Toata admiratia pentru implicarea si generozitatea domnului Marius Mateas Bolza. Tabloul donat de domnia sa este superb, ma face sa-mi para rau ca nu am nici un talent ca fotograf.