Noutati :

Compania Aquatim din Timisoara, locul I in Topul National al Firmelor

10 noiembrie, 2015 - 02:13 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
5

Pentru a treia oara consecutiv, Aquatim a obtinut locul I pe tara, in Topul National al Firmelor, organizat de Camera de Comert si Industrie a României. Societatea timiseana de apa si canalizare a fost premiata la Bucuresti, pentru rezultatele financiare realizate in domeniul specific de activitate – industrie, captarea, tratarea si distributia apei, la categoria intreprinderi mari.

Topul national al firmelor se face exclusiv pe baza indicatorilor financiari, prin interclasarea topurilor judetene, realizate de Camerele de Comert. Performanta obtinuta de Aquatim, al treilea an la rând, denota eficienta economica a societatii. Compania este unul din investitorii majori din judetul Timis, in conditiile in care pretul apei este printre cele mai mici din tara.

In ultimii 15 ani, compania a atras finantari externe pentru realizarea unor investitii de peste 50 milioane de Euro in Timisoara, in prezent fiind in curs de finalizare un program de 120 milioane de Euro de modernizare a infrastructurii de apa si canalizare in judet, din fonduri europene. Pentru perioada 2014-2020, Aquatim lucreaza la un nou program investitional, cu componenta nerambursabila, finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare al UE, in valoare de peste 150 de milioane de euro, fonduri directionate catre localitatile mici si mijlocii din judet.

Stabilitatea economica a societatii Aquatim este, de asemenea, apreciata si de catre institutiile de finantare internationale. Aquatim a fost prima companie de utilitati publice din tara care a contractat, in anul 2007, un imprumut fara garantii de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, in prezent aflându-se la al treilea contract BERD de imprumut, pentru co-finantarea investitiilor de anvergura in regiune.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. si bataia de joc fata de cetatenii orasului, cu apa galbena la robinete mereu, unde se puncteaza? santurile lasate neacoprite in batjocura ? etc…. buna firma, de locul intai! la nesimtire.

 2. Merita locul I si la originalitate , taxa pe apa de ploaie !.

  • Nae, si eu am crezut la fel. Am sunat si m-am interesat. Situatia e putin altfel. Platim apa care ajumge in canalul din oras. Si nu Aquatimu’ stabileste cat platim ci aia de la ANMH/INMH ceva de genu’ ca n-am inteles preas bine. E aiurea dar e lege.

   • Peter , este chiar aiurea si nu este nicio Lege !. Este o hotie ordinara . Nu ai inteles chiar deloc . Motivatia celor de la Aquatim este ca , apa de ploaie ajunge in canalizarea orasului , de unde trebuie tratata . O justificare mai timpita nici nu poate fi , din moment ce apa de ploaie este apa distilata , ce tratare sa-i mai faci ?!. In al doilea rind , cita apa de ploaie de pe acoperisuri si terase ajunge in canalizare , raportat la suprafata orasului ?. Apa de pe strazi nu ajunge tot in canalizare ?.
    Iar cei de la ANMH nu au nicio treaba cu taxa asta , calculul apei de plaoie se face functie de cit a plouat , situatie data de cei de la ANMH , care pot spune oricui cum au fost precipitatiile .
    Apropo , vine iarna , zapada cind se topeste , nu ajunge tot in canalizare ?. Vom plati taxa si pe apa din zapada nea Vlaicule ?. Sau ti-am dat o idee cumva ?.

    • Nae, poate nu am inteles eu prea bine, dar citind ce ai scris ma mai „limpezesc”. :)). Nu cred ca Aquatimu’ are ce trata la apa de ploaie. Clar! Doar ca din cate stiu eu (poate gresesc) Timisoara nu are un canal pentru apa de ploaie si separat un canal pentru apa de la bucatarie, baie, spitale, etc. Cred ca toate astea se amesteca si atunci e nevoie de tratare si pentru apa de ploaie. Si mai cred ca platim si apa din zapada pentru ca ANMH da cantitatea de precipitatii indiferent daca e ploaie sau zapada.