Comisia de evaluare: Timisul este pregatit de Schengen!

Calificative excelente! Timisul indeplineste toate conditiile impuse de aderarea la spatiul Schengen.

Aceasta a fost concluzia delegatiei de evaluatori care s-a aflat zilele trecute in judet pentru a face o inspectie severa a modului in care autoritatile de la frontiera terestra si aeriana s-au pregatit pentru acest pas.
Prefectul de Timis, Mircea Bacala, a primit si o informare in acest sens.
Am primit o informare de la Ministerul Administratiei si Internelor, in urma vizitei comisarilor care au facut parte din delegatia de evaluare Schengen. Mi s-a transmis ca Timisul indeplineste toate conditiile pentru intrarea in Schengen, atat la Aeroportul International Traian Vuia Timisoara, cat si la punctul rutier de trecere a frontierei Moravita si la punctul feroviar din Gara Stamora„, spune Bacala.

Frontiera: In Timis au fost modernizate sediile Politiei de Frontiera din punctele de de trecere a frontierei Moravita si Jimbolia, precum si cele ale sectoarelor politiei de frontiera Moravita, Cruceni, Deta si Jimbolia.

In plus, politistii de frontiera au fost dotati cu peste 100 de masini, camere de supraveghere ultramoderne, aparatura speciala pentru verificarea documentelor, sisteme de comunicatie.

Totodata, personalul a urmat cursuri de specialitate. In total, este vorba de o investitie de peste  10 milioane de euro.

Aeroport Timisoara: A fost finalizat terminalul non-Schengen. Investitiile au depasit suma de 3,5 milioane euro.  Terminalul cuprinde, pe langa constructia propriu-zisa, dotarile necesare unei bune functionari a aerogarii (benzi transportoare, aparatura cu raze x, sisteme de supraveghere, de sonorizare si de afisari curse, retea de voce si de date).
Dupa elaborarea raportului de evaluare cladirea va fi destinata, pana in momentul intrarii Romaniei in spatiul Schengen, operarii pasagerilor de pe zborurile interne.

Raportul evaluarii urmeaza a fi publicat in cursul lunii decembrie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.