Noutati :

Comisia de Apel a AJF Timis a respins apelul formulat de FC Chisoda si ASU Poli. Ramane CS Ghiroda campioana Ligii a IV-a?

10 iunie, 2014 - 02:09 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0
Decizia data saptamana trecuta de Comisia de Disciplina a AJF Timis prin care s-a respins solicitarea de retragere din Liga a IV-a a echipei FC Chisoda a fost contestata de Alin Rus si de catre ASU Politehnica.
Formatia sustinuta de membrii galeriei timisorene ar fi putut ajunge la barajul pentru Liga a III-a in locul echipei CS Ghiroda, in cazul in care la AJF Timis nu ar fi decis excluderea echipei FC Chisoda din campionat, ci ar fi acceptat cererea formulata de Rus, pentru ca, in cazul retragerii toate meciurile sustinute de Chisoda in retur ar fi fost omologate cu scorul de 0-3.
Comisia de Apel a AJF Timis intrunita marti a pastrat insa decizia initiala si a respins apelul formulat de Alin Rus si de reprezentantii ASU Poli.
Motivatia data de membri Comisiei de Apel, membri nominalizati de Comitetul de Urgenta al Asociatiei Judetene de Fotbal Timis a fost ca apelul lui FC Chisoda este unul lipsit de interes, echipa retrogradand deja in Liga a VI-a, iar apelul celor de la ASU Politehnica a fost catalogat, sub aspect procedural ca fiind ‘incident’ si facut in numele unei persoane care ar avea de castigat in cazul in care apelul principal, al FC Chisoda ar fi fost admis.
In conditiile date, desi Comisia de Apel a evitat sa se pronunte legat de desemnarea campioanei ligii a IV-a, cel putin deoamdata, CS Ghiroda ramane reprezentanta judetului Timis la barajul pentru Liga a III-a.
Deciziile date marti pot fi contestate prin recurs depus in termen de 2 zile.
Iata motivatia completa a deciziei date de Comisia de Apel!
ASOCIATIA JUDETEANA DE FOTBAL TIMIS

COMISIA DE APEL , INTRUNITA IN DATA DE 09.06.2014, LA SEDIUL AJF TIMIS, COMPUSA DIN URMATORII MEMBRII NOMINALIZATI DE CATRE COMITETUL DE URGENTA AL AJF TIMIS, PRIN HOTARAREA NR.2 DIN 06.06.2014, HOTARASTE:
1. RESPINGEREA APELULUI FORMULAT DE CS FC CHISODA CA FIIND LIPSIT DE INTERES, ECHIPA RETROGRADAND(DEJA)IN LIGA A VI-A  SI NEMAIAVAND VREUN SENS SA SOLICITE OMOLOGAREA TUTUROR REZULTATELOR DIN RETUR CU 0-3.
DEASEMENEA COMISIA DE APEL CONSIDERA CA CEREREA FORMULATA DE DOMNUL ALIN RUS (PRESEDINTELE CLUBULUI CS FC CHISODA), SI INREGISTRATA LA AJF TIMIS CU NR.49/29.05.2014 , NU IMBRACA FORMA LEGALA NECESARA CONFORM ACTULUI CONSTITUTIV.
COMISIA DE APEL,  ANALIZAND,  A CONSTATAT CA ACESTA CONTINE PREVEDERI CLARE VIZAVI DE MANDATUL NECESAR PENTRU ACEST ANUNT DE RETRAGERE DIN CAMPIONAT SI ANUME LA ARTICOLUL 35 SE PREVEDE CA COMITETUL DIRECTOR POATE IMPUTERNICI UNA SAU MAI MULTE PERSOANE  CU FUNCTII, INCLUSIV PERSOANE CARE NU AU CALITATEA DE ASOCIAT ORI SUNT STRAINE DE ASOCIATIE PENTRU A INCHEIA ACTE JURIDICE IN NUME SI PE SEAMA CS FC CHISODA.
IN OPINIA COMISIEI DE APEL,  INSA,  APARE CA OBLIGATORIE O HOTARARE DE ADUNARE GENERALA IN TEMEIUL ARTICOLULUI 22 DIN STATUT,  INTRUCAT PRIN RETRAGEREA DIN CAMPIONAT,  INCLUSIV SCOPUL INFIINTARII ASOCIATIEI NU MAI POATE FI ATINS ;DEASEMENEA ACESTE ACTE TREBUIAU DEPUSE ODATA CU CEREREA DE RETRAGERE SI INTOCMITE CU RESPECTAREA TERMENELOR ,  DECURGAND DIN ARTICOLUL 21 ,  RESPECTIV 22,   DIN STATUTUL CS FC CHISODA.
IN AL DOILEA RAND COMISIA DE APEL CONSTATA CA IN CADRUL SEDINTEI COMITETULUI EXECUTIV AL AJF TIMIS,  DIN DATA DE 25.02.2014
S-A STABILIT COMPONENTA COMISIEI DE DISCIPLINA PENTRU LIGA A IV-A, ACEASTA FIIND AFISATA PE SITE -UL  AJF TIMIS CA SI CELELATE COMISII.
COMPONENTA ACESTEI COMISII NU A FOST CONTESTATA DE NICI-UN REPREZENTANT AL CLUBURILOR DIN LIGA A IV-A, BA MAI MULT REPREZENTANTUL ECHIPEI DE FOTBAL ASU POLITEHNICA TIMISOARA, DL.BRINDESCU SORIN, CARE ARE CALITATEA DE MEMBRU IN COMITETUL EXECUTIV A A SEMNAT SI APROBAT COMPONENTA ACESTEI COMISII.
2. CU PRIVIRE LA APELUL FORMULAT DE CATRE REPREZENTANTII ECHIPEI DE FOTBAL ASU POLITEHNICA TIMISOARA, ACEASTA APARE CEL PUTIN SUB ASPECT PROCEDURAL “INCIDENT”SI FACUT IN NUMELE UNEI PERSOANE CARE AR AVEA DE CASTIGAT IN CAZUL IN CARE APELUL PRINCIPAL, CEL AL ECHIPEI DE FOTBAL CS FC CHISODA, AR PUTEA FI ADMIS , DIN ACEST PUNCT DE VEDERE ESTE O VERITABILA CERERE DE INTERVENTIE IN INTERESUL CLUBULUI CS FC CHISODA , CARE IN MOD CIUDAT SOLICITA SA-I FIE OMOLOGATE TOATE REZULTATELE CU 0-3,  DETERIORAND  SI INCALCAND PRINCIPIILE SI NORMELE SPORTIVE.
AVAND IN VEDERE CA MOTIVELE DE APEL SUNT IDENTICE(COPY-PASTE) CU CELE PREZENTATE DE MEMBRII CLUBULUI CS FC CHISODA , COMISIA DE APEL NU VA MAI FACE ACEEASI ANALIZA SI VA DECIDE RESPINGEREA ACESTUIA CA NEFONDAT.
CU PRIVIRE LA CAPATUL DE CERERE LEGAT DE DESEMNAREA CAMPIOANEI JUDETULUI TIMIS, APELUL VA FI ADMIS, DESEMNAREA CAMPIOANEI JUDETULUI TIMIS FIIND ATRIBUTUL EXCLUSIV AL AJF TIMIS IN  BAZA REZULTATELOR OMOLOGATE , NEFIIND ATRIBUTIA ACESTEI COMISII DE DISCIPLINA.
MENTINE IN REST HOTARAREA ATACATA.
TERMENUL DE DECLARARE AL RECURSULUI ESTE DE 2 ZILE DE LA COMUNICAREA HOTARARII.
MOTIVAREA RECURSULUI SE VA FACE IN SCRIS IN TERMEN DE 3 ZILE DE LA EXPIRAREA TERMENULUI SUS MENTIONAT.
MOTIVAREA HOTARARII VA FI COMUNICATA IN DATA DE 10.06.2014 ORELE 10.00 ,  LA SEDIUL AJF TIMIS SI PE SITE-UL AJF TIMIS .
HOTARAREA A FOST LUATA IN BAZA ROAF SI A DOCUMENTELOR PREZENTATE DE PARTI,  DE LA FILA 1-35.
COMISIA DE APEL
BOT CALIN, PRESEDINTE
PETERI DAN, VICEPRESEDINTE
BAJENESCU DAN, MEMBRU
DAN NICOLAE CRISTIAN, SECRETAR COMISIE


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...