Colterm nu a scapat de cumpararea certificatelor de poluare pentru anul 2021. Precizarile companiei

TIMISOARA. Premierul Nicolae Ciuca a anuntat, joi seara, ca certificatele verzi se suspenda in acest an, ramanand valabile cele care sunt deja in vigoare, cu prelungirea valabilitatii, in conformitate cu reglementarile europene.

Aceasta parea o gura de oxigen pentru Timisoara care nu le-a achizitionat nici pe cele aferente anului 2020 si astepta cu infrigurare calculul pentru cele pentru 2021.

CITESTE SI: Frankfurt, Munchen, Londra, Milano, Paris, Roma, Bruxelles, Valencia sau Madrid. Noi zboruri si curse suplimentare de pe Aeroportul Timisoara 

In fapt, lucrurile nu stau defel asa. Colterm anunta ca, din pacate, e vorba de o confuzie, doua documente de acest tip sunt denumite generic, in mod incorect, ‘certificate verzi’ si, drept urmare, cele de poluare CO2 trebuie cumparate in continuare.

Colterm a venit cu precizari si a explicat diferenta dintre cele doua tipuri de certificate.

Certificatele verzi se acordă producătorilor de energie din resurse regenerabile, ca susținere pentru investițiile pe care aceștia le fac în astfel de surse, iar populația și agenții economici plătesc, prin facturile emise de furnizorii de energie, o componentă a certificatelor verzi.

Compania de Termoficare Colterm SA este obligată să achiziționeze certificate de poluare (EUA), care nu au nici o legătură cu certificatele verzi.

Așadar, pentru compania Colterm SA există în continuare obligativitatea achiziționării certificatelor EUA, care – subliniem din nou – sunt diferite de certificatele verzi„, transmit reprezentantii Colterm.

Deocamdata, conducerea companiei aflata in insolventa nu a achizitionat nici toate certificatele EUA pentru anul 2020, fapt pentru care Colterm a si primit o amenda de 21 de milioane de euro. Iar pe langa cele aproximativ 130.000 de certificate EUA aferente anului 2020, in aceasta primavara va trebui sa cumpere si certificatele aferente anului 2021.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. ion spune:

    Da n-ati dat inca faliment???? Sunteti in coma dar nu va lasati…..