Noutati :

Colterm cere sa i se stearga datoriile catre stat

24 iunie, 2011 - 05:57 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Societatea de termoficare Colterm solicita ANAF stingerea obligatiilor de plata catre bugetul de stat, concomitent cu incasarea sumelor ce reprezinta cresterea neprevizionata a pretului la combustibil de la bugetul de stat din perioada 2007 – 2011.

Societatea timisoreana ar trebui sa plateasca bugetului de stat aproape 60 de milioane de lei. Consiliul Local Timisoara ar trebui sa aprobe cererea Colterm si mai apoi sa o trimita Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Aceasta in conditiile in care datoriile sunt impartite pe contributii la asigurari sociale ale angajatilor, rata de capital si dobanzi la creditele aprobate pentru aprovizionarea de combustibil garantate de minister in anii 2002 – 2005, majorari de intarziere pentru rate de capital si dobanzi platite de Ministerul Finantelor, precum si penalitati de intarziere pentru plata TVA si CAS. In total, datoriile Colterm se ridica la suma de 58.210.869 de lei.

Reprezentantii societatii de termoficare spun ca au de incasat 183.047.917 lei, dintre care 90.848.238 de lei reprezinta doar subventiile.

„Neincasarea compensarii pentru combustibil de la bugetul de stat in suma de 58,2 milioane de lei face ca societatea sa aiba mari greutati pentru a asigura cash flow-ul necesar desfasurarii normale a activitatii economice. Totalul obligatiilor de plata la 30 aprilie 2011 este de 130.286.448 de lei, din care obligatiile scadente catre Ministerul Finantelor sunt de 60.383.935 de lei, obligatiile de plata catre furnizori sunt in suma de 66.877.082 de lei, din care furnizorii de combustibil reprezinta 59.398.137 de lei”, se arata in solicitarea Colterm.

Directorul Aurel Matei spune ca numai in anul 2010 societatea a pierdut 20 de milioane de lei din aceste cauze.

„Precizam ca nu este eficient sa nu rambursam cu scadenta ratele de capital aferente creditelor garantate de Ministerul Finantelor si sa nu viram CAS angajator la termen, deoarece pentru intarzieri se percepe o penalizare de circa 33% fata de o dobanda la un credit curent accesat la o banca comerciala de circa 12,9%”, mai spune seful Colterm.

Propunerea facuta de directorul societatii va fi analizata de consilierii locali intr-o sedinta extraordinara ce va avea loc marti.

VEZI AICI SOLICITAREA COLTERM SI AFLA CATE DATORII ARE!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mai, dar cat tupeu puteti avea. Nu vreti sa ne spuneti odata si noua pretul pe gigacalorie, dar desfasurat, cost combustibil, cost intretinere, cost cu SALARIILE etc. Furati ca-ncodru. De ce sa va stearga datoriile ?