Colegiul Tehnic de Vest NU se mai muta total, ci doar partial! S-au identificat noi spatii pe Pop de Basesti, anunta primarul Nicolae Robu

TIMISOARA. Profesorii si elevii protestatari de la Colegiul Tehnic de Vest, insotiti de parinti si alti sindicalisti din invatamantul timisean aveau sa afle in timpul mitingului ca mutarea nu va mai avea loc in varianta initiala.
Plecat de la primarie pentru conferinta saptamanala de partid, primarul Nicolae Robu a dezvaluit la sediul PNL Timis decizia.

Este o cladire pe Pop de Basesti care cuprinde 6 incaperi mari si 2 incaperi medii care ar putea fi amenajate incat sa fie chiar foarte bune pentru necesitatile Colegiului Tehnic de Vest. Strada aceasta este in apropierea Jandarmeriei. Acolo au fost ateliere, dar nu s-a mai desfasurat nicio activitate si cladirea nu mai e nici in evidentele noastre. Haosul din zona patrimoniului nu am reusit sa il inlatur si nici sa il reduc. In noua situatie, facand analiza nevoilor celor 2 unitati scolare, dupa ce personal am mers din incapere in incapere si la Liceul de Arte Plastice si dincolo la Colegiul Tehnic de Vest, am stat vreo 4 ore si am analizat ce putem face. Concluzia a fost ca putem aloca etajele 1-2 din Colegiul de Vest plus incaperile mari din internat si etajul din  internat unde a functionat Scoala Privata Milenium, iar parterul, demisolul si incaperile medii din internat plus cele 8 sali de pe Pop de Basesti pentru Colegiul Tehnic de Vest. O asemenea formula a fost agreata in ideea ca mutarea se face dupa amenajarea spatiilor de pe Pop de Basesti”, a spus Nicolae Robu.

Intrebat ce se va intampla cu hotararea de consiliu local prin care se decidea mutarea Colegiului Tehnic de Vest pe Liviu rebreanu in sediul scolii generale 9, Robu a explicat ca aceasta va suferi un amendament.

Vom amenda in sedinta Consiliului Local de marti, hotararea precedenta, in partea ei care prevede locul unde sa se mute Colegiul Tehnic de Vest si nu daca se muta sau nu. Scopul acelei hotarari era sa se gaseasca spatiu pentru Liceul de Arte Plastice a carui situatie este una critica. Functioneaza intr-un spatiu degradat in care primaria nu poate investi. Mutarea Colegiului Tehnic de Vest nu va mai fi totala, nu va mai fi la Generala 9, ci va fi partiala in cladirea de pe Pop de Basesti. Le-am spus si acum celor de la protest ca mie imi vine greu sa vb de plangeri penale la adresa unor profesori, dar nimeni nu e mai presus de lege daca cineva refuza sa puna in aplicare HCL„, a tinut sa precizeze primarul.

Directorul Colegiului Tehnic de Vest  Timisoara este de acord cu mutarea atelierelor pe Pop de Basesti

„Este o solutie viabila. In aceste conditii putem incapea in aceeasi cladire cu cei de la Arte Plastice, dar pot doar sa vorbesc in numele nostru. Daca vor fi de acord si cei de la Arte Plastice, asta e deja problema lor. Spatiile de pe Pops de Basesti erau in conservare, ne apartin tot noua, am avut acolo niste ateliere care nu au mai fost folosite. Am vorbit cu domnul primar si solutia este sa mutam acolo atelierele pe care le avem acum la subsol, asa incat sa cream spatii ca sa incapem in actuala cladire alaturi de cei de la Arte Plastice”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro  Cosmin Hogea,  directorul Colegiului Tehnic  de Vest Timisoara.

CITESTE SI: Profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest si de la alte licee au iesit in stada! Protesteaza in parcarea Primariei Timisoara

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...