CNADNR promite o ancheta dupa accidentul in lant de pe autostrada! DRDP Timisoara era responsabila cu deszapezirea

Ancheta vine in conditiile in care Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara era responsabila cu deszapezirea pe sectorul de autostrada Sebes – Cunta, pe care a avut loc accidentul in lant de duminica dimineata

CITESTE SIAccident in lant de proportii pe autostrada Orastie-Sibiu! Peste 40 de masini implicate! Paula Selling, printre accidentati. FOTO si VIDEO!

Compania Nationala de Autostrazi din Romania (CNADNR) a transmis un comunicat prin care anunta ca va lua masuri. „In urma evenimentului rutier produs in data de 22.12.2013, ora 08:30, pe raza administrativa a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisora, Sectia de Drumuri Nationale Deva, pe sectorul de autostrada Sebes-Cunta, Calea 1, km 293+000, din cauza conditiilor meteo nefavorabile si a neadaptarii vitezei la conditiile de carosabil alunecos precum si a nepastrarii unei distante corespunzatoare in mers intre autovehicule, conducerea CNADNR SA, prin Domnul Director General Narcis stefan Neaga a dispus urmatoarele:

– inceperea imediata a cercetarii disciplinare a factorilor responsabili de producerea evenimentului precum si aplicarea sanctiunilor corespunzatoare dupa finalizarea cercetarii disciplinare”.
suspendarea din functie a Domnului Mallasz Robert, seful Centrului de intretinere si Coordonare Pianu pe perioada cercetarii imprejurarilor care au condus la producerea evenimentului”.

Potrivit comunicatului CNADNR, combaterea poleiului ar fi inceput la ora 03.00, prin actionarea cu trei utilaje care ar fi raspandit 16 tone de material antiderapant. „La ora 6.00 pe sectorul de autostrada Sebes-Turda s-a efectuat o revizie pentru stabilirea masurilor de actionare.  La ora 8.40 pe sectorul de autostrada cuprins intre km 293-km 316, s-a actionat prin raspandirea a 32 tone de sare cu 2 ( doua) autobasculante cu lama si raspanditor pe sensul Pianu-Cunta si cu 2 ( doua) Unimog-uri pe sensul Cunta-Pianu”, se mai arata in comunicat.

Vezi si: Accident in lant de proportii pe autostrada Orastie-Sibiu! Peste 40 de masini implicate! Paula Seling, printre accidentati

Foto: Trifu Horia

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Cum? spune:

    Materialul antiderapant s-a imprastiat pe autostrada (inexistenta) Sebes-Turda, de aceea nu a mai ajuns pe Sebes-Orastie