Noutati :

Cluj-Napoca, gazda oficiala a Campionatelor Europene de Gimnastica din 2017, atribuite Romaniei

18 decembrie, 2015 - 09:50 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

Campionatele Europene de gimnastica din 2017, a caror gazduire a fost atribuita Romaniei in luna ianuarie de catre forul continental de profil, vor avea loc la Cluj-Napoca, intre 19-24 aprilie, FRG si UEG facand, joi, anuntul oficial.

Potrivit unui comunicat al FR Gimnastica, candidatura Romaniei pentru organizarea CE din 2017 a fost depusa in 11 decembrie 2013, iar in ianuarie 2015 Comitetul Executiv al UEG a decis ca tara noastra sa fie gazda competitiei, in viitoarea Sala Polivalenta din Bucuresti.

Din pacate, din motive bine cunoscute opiniei publice, inceperea constructiei acestui important obiectiv sportiv/cultural al municipiului Bucuresti a intarziat nepermis de mult fata de estimarile factorilor interesati in folosirea acestei sali, ducand in cele din urma la stabilirea unei a doua alternative pentru organizarea evenimentului din 2017, respectiv Sala Polivalenta din Cluj-Napoca. Cu ocazia vizitei efectuate la Bucuresti in luna septembrie 2015 de catre presedintele UEG, Georges Guelzec, in cadrul discutiilor avute cu Primaria Generala a Capitalei si MTS s-a stabilit ca, in luna decembrie a acestui an, un raspuns ferm sa fie comunicat, cu privire la locul unde se vor desfasura aceste Campionate Europene, din considerente firesti, legate de organizarea efectiva a acestui important eveniment din calendarul UEG„, se arata in comunicatul FR Gimnastica.

Ca urmare, forul national si cel continental „anunta in mod oficial ca editia din anul 2017 a Campionatelor Europene de gimnastica se vor desfasura in Sala Polivalenta din municipiul Cluj-Napoca, in perioada 19-24 aprilie”.

In mesajul adresat FRG cu prilejul luarii acestei hotarari, presedintele UEG, Georges Guelzec, a declarat ca Uniunea Europeana de Gimnastica este pe deplin constienta de faptul ca situatia creata nu este imputabila Federatiei Romane de Gimnastica.

Suntem pe deplin convinsi si increzatori ca prietenii nostri romani vor face tot ceea ce le sta in putinta pentru a organiza acest eveniment la inaltimea asteptarilor gimnastilor, a partenerilor nostri si la nivelul tehnic cerut de un asemenea eveniment„, se mai arata in comunicat.

De asemenea, FRG precizeaza ca, alaturi de MTS si de Primaria Cluj-Napoca, este increzatoare ca „organizarea unui asemenea eveniment la 60 de ani de la prima editie a Campionatelor Europene (Bucuresti, Sala Floreasca, aprilie 1957) va asigura promovarea imaginii Romaniei si a sportului romanesc printr-o disciplina sportiva care a adus atatea rezultate meritorii la marile competitii mondiale si europene”.

Romania a obtinut in 23 ianuarie dreptul de organizare al CE de gimnastica din 2017 in detrimentul Danemarcei, in urma reuniunii Comitetului Executiv de la Lausanne.

Constructia Salii Polivalente de la Bucuresti, de 12.000 de locuri, din Complexul Sportiv National „Lia Manoliu”, in care ar fi urmat sa se desfasoare CE de gimnastica, feminin si masculin, din aprilie 2017, nu a fost inca inceputa.

Editia CE din 2017 va fi a doua gazduita de tara noastra dupa cea din 1957, prima a competitiei.

Sala Polivalenta din Cluj-Napoca a fost inaugurata oficial, in octombrie 2014, dupa o investitie de 70 de milioane de lei. Constructia acesteia s-a intins pe patru ani, din cauza mai multor contestatii la lucrari. Lucrarile au inceput in anul 2010, insa au fost stopate la inceputul anului 2012, in faza de executie a circa 65 la suta, printr-o decizie a instantei. Ulterior, ele au fost reluate, in urma reluarii licitatiei, care a fost castigata de aceleasi firme, asocierea Con-A cu Nisal si InterSport.

Sala Polivalenta este omologata pentru baschet, volei si handbal, dar poate gazdui competitii internationale de box, arte martiale, gimnastica, scrima, tenis de masa, tenis de camp sau badminton. Sala dispune de scaune retractabile si de un cub video cu LED-uri, de cinci pe trei metri, similar cu cele folosite in campionatul american de baschet, NBA, care permite redarea transmisiilor in direct a competitiilor sportive.

Sala Polivalenta din Cluj-Napoca are o capacitate de 7.200 de locuri, dar se poate extinde pana la 10.000 de locuri, asa cum se va intampla, tot in 2017, cand aceeasi sala va gazdui meciurile unei grupe din cadrul Campionatului European de baschet masculin.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Acest articol trebuie citit si de Robu caci este nimic , Timisoara o sa fie PORT pe coridorul maritim Rotherdam – Constanta Canalul Bega va fi largit in3 luni ( Canalul Suez a fost largit in 11 luni, centrul istoric Timisoara 2 ani si nu stiu cat, pasaj Michelagelo 2 ani. sala polivalenta precum piramidele)

  2. Prostule guvernul face salile de sport nu primaria , la cluj a facut boc cat a fost premier !