Noutati :

Claudiu Saftoiu, director general SRTv: TVR risca sa intre in colaps

13 octombrie, 2012 - 02:30 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Claudiu Saftoiu, directorul general al SRTv, considera ca prelungirea situatiei actuale la TVR „creste riscul de executare” a institutiei, iar televiziunea va intra in colaps.

„Conducerea Televiziunii Romane respecta dreptul angajatilor TVR de a-si exprima opinia fata de implementarea Programului de redresare economica a televiziunii publice. Este insa necesar ca si angajatii TVR sa inteleaga gravitatea situatiei in care ne aflam. Orice amanare a procesului de reforma poate pune in pericol activitatea fiecarui salariat, dar si accesul publicului la informare, prevazut de Constitutie. in acelasi timp, prelungirea situatiei actuale creste riscul de executare a TVR de catre creditori si intrarea televiziunii in colaps”, afirma Saftoiu in comunicat.

Conform aceleiasi surse, pentru a reduce din cheltuieli a fost necesara scaderea productiilor premiera.

”Cu cat vom trece mai rapid peste etapa de restructurare a TVR, cu atat vom intra mai repede in normalitate si vom improspata grilele. Este dreptul profesionistilor din TVR sa-si reia activitatea. Asta ne dorim cu totii” , a adaugat Saftoiu.

Directorul General al SRTv, Claudiu Saftoiu, a mai spus ca ”a dedicat doua luni exclusiv pentru elaborarea Programului de redresare a TVR, acesta fiind supus dezbaterii interne si modificat conform sugestiilor salariatilor si partenerilor de dialog social”.

„Programul trebuie implementat. Revenirea la momentul zero al elaborarii unui document de redresare ar insemna dinamitarea eforturilor de renegociere pentru esalonarea datoriilor uriase pe care TVR le are fata de bugetul de stat, banci si parteneri externi”, se mai arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, administratia TVR este in continuare deschisa la dialog cu angajatii. „Am lansat chiar in aceste zile invitatia la discutii, care sa duca la imbunatatirea implementarii programului de redresare”, spune Saftoiu.

”Reformarea TVR este un proces contra cronometru. Avem o presiune enorma impusa si de termenele prevazute de Ordonanta de Urgenta nr. 33/2012, care obliga Consiliul de Administratie, in exercitiu, sa finalizeze pana in decembrie redresarea economica si organizationala a televiziunii publice”, a conchis directorul SRTv.

Claudiu Saftoiu a fost reales Presedinte-Director General al SRTv de catre membrii Consiliului de Administratie al TVR si urmeaza sa fie supus validarii Plenului reunit al celor doua Camere in urmatoarea sedinta a Parlamentului. Potrivit legislatiei in vigoare, Claudiu Saftoiu indeplineste prerogativele de Director General al SRTv.

 

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...