Claudiu Buciu demis definitiv din functia de primar al Lugojului, a decis instanta. Urmeaza alegeri

TIMIS. Sentinta definitiva in cazul demiterii fostului primar PNL al Lugojului, Claudiu Buciu.

CITESTE SI: Liviu Cocean demis de administratia Fritz de la sefia Pietelor Timisoara. In locul lui a fost pus un veterinar apropiat lui Raul Ambrus 

In urma cu o saptamana, judecatorii Curtii de Apel Timisoara au decis sa respinga recursul formulat de Claudiu Buciu impotriva hotararii Tribunalul Timis privind suspendarea deciziei prefectului de Timis, aratand ca aceasta este corecta. Miercuri, intr-o a doua speta, cea de anulare a ordinului prefectului, magistratii de la Tribunalul Timis au dat decizia definitiva.

Cu alte cuvinte Claudiu Buciu ramane deocamdata doar consilier personal al actualului edil, viceprimarul Stefan Blidariu, care va conduce destinele orasului pana la organizarea de noi alegeri.

Intr-o postare pe Facebook, Claudiu Buciu isi anunta infrangerea in instanta si se arata indignat ca in cazul sau decizia instantei a fost una transanta, in vreme ce Dominic Fritz poate fi primar la Timisoara fara resedinta.

Instanța a decis definitiv că Ordinul Prefectului prin care am fost demis din funcția de primar, rămâne valabil.
Astfel, instanța consfințește o situație care durează din 8 iulie 2022, data la care am fost demis. Cel mai probabil această situație va dura până la următoarele alegeri pentru funcția de primar.
Am decis să rămân în Primărie, până acum în calitate de consilier al Primarului Interimar, iar de acum înainte într-o calitate pe care o voi discuta cu Primarul Interimar, Bogdan Blidariu. (….) 
Sunt cetățean Român, dar și German. Născut Român, la Lugoj. German pentru că familia mea (soția și cei trei copii) locuiește de peste 10 ani în Germania, statul German acordându-ne cetățenia în condiții normale.
Am candidat menționând pe toate formularele de candidatură că am dubla cetățenie. Nimeni nu a avut nimic de obiectat, nici autoritatea electorală și nici judecătorii care au validat candidatura și apoi alegerea mea ca Primar.
În timpul mandatului am renunțat la domiciliul din Lugoj, stabilindu-mi reședința tot în Lugoj. Fără să încalc nicio lege. Am fost la serviciu zi de zi, indiferent că am avut domiciliul sau reședința în Lugoj. (…)
E greu de înțeles de ce Primarul Timișoarei nu are nici măcar reședință în Timișoara și nici cetățenie Română și poate fi primar (ceea ce e corect), iar eu nu„, a transmis Claudiu Buciu.

Va reamintim, la inceputul lunii iulie prefectul Mihai Ritivoiu a semnat ordinul de incetare a mandatului de primar a lui Claudiu Buciu.

Fostul edilul si-a mutat domiciliul in Germania, unde are familia, si nu a locuit permanent in Lugoj, asa cum cere legea.

Prefectura a fost sesizata in baza unor dovezi din care reiese ca dl primar al municipiului Lugoj Alexandru Claudiu Buciu si-a schimbat domiciliul din Romania in Germania timp de aproximativ o luna si jumatate in cursul anului 2022. Legea este foarte clara in acest sens. Codul administrativ precizeaza la art. 160 lit. c ca mandatul primarului inceteaza de drept la schimbarea domiciliului in alta unitate administrativ teritoriala. Nu imi ramane decat sa inchei inainte de vreme mandatul domnului primar al municipiului Lugoj. Acum am semnat ordinul de incheiere a mandatului. Legea e foarte clara si nu comporta nicio interpretare„, a anuntat Mihai Ritivoiu, prefectul de Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Paul spune:

    Sa pus el sa faca reforma, l-au ciuruit imediat! Un fleac…

  2. Craul spune:

    Cat de prost poate fi acest indivis…cum naiba sa nu cunosti legea in asa hal incat sa poti fi demis de o astfel de maniera…asta urma sa faca performanta la Lugoj?😅😅