Noutati :

Cladirea Spitalului Municipal din Torontalului, viitorul Institut Oncologic al Regiunii de Vest, lasata in voia sortii. Responsabilii paseaza vina, iar prefectul cere ancheta!

14 noiembrie, 2011 - 01:19 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Avem bunuri, dar nu stim sa avem grija de ele. Cladirea Spitalului Municipal de pe Calea Torontalului din Timisoara a fost in grija nimanui pana acum cateva luni, cand Ministerul Sanatatii a anuntat ca ne da bani sa amenajam acolo un Institut Oncologic pentru intreaga Regiune de Vest.

CITESTE SI: Timisoara a pierdut 1 milion de lei pentru constructia Institutului Regional de Oncologie. De ce? Sunt probleme cu protocolul de predare-primire de la Primarie catre DSP

Cu o istorie mare si tumultoasa, cladirea in care pe vremuri trebuia sa se mute intreg Spitalul Municipal a ramas „dezbracata” de termopane si de calorifere. „Spitalul fantoma”  a fost lasat in voia sortii de-a lungul a zeci de ani. A fost mai intai in grija constructorului, mai apoi in cea a Spitalului Municipal, acum in cea a Primariei Timisoara. Desi are mingea la fileu, primarul Gheorghe Ciuhandu arunca responsabilitatea in ograda altora.

Cine e responsabil?

„S-a constatat lipsa a cativa zeci de metri patrati, cateva calorifere. Cred ca trebuie sa facem predarea pe datele existente, se va analiza de la caz la caz unde sunt acele lucruri de la inventar. Constructorul e in stare de insolventa, lucrurile se vor reglementa, iar predarea si primirea se face pe ceea ce exista ca atare, respectiv pe cladirea finalizata in proportie de 50 – 60 la suta. (…) Noi am cautat sa facem o inventariere impreuna cu custodele. Ne-am adresat constructorului pentru a ne facilita o inventariere corecta”, a declarat Gheorghe Ciuhandu. Acesta a participat la o intalnire impreuna cu prefectul Mircea Bacala si cu directorul Directiei de Sanatate Publica, Horia Vermesan.

Vreme de ani buni, aceste termopane si radiatoare au fost adapostite si inchise dupa un zid, undeva in subsolul cladirii. In momentul in care s-a facut inventarierea, s-a descoperit ca bunurile de pe hartie nu erau aceleasi cu cele din cladire.

„Acum trebuie ca Spitalul Municipal sa ne transfere acest protocol, cu ceea ce exista faptic si apoi sa transferam la DSP. Am inceput discutiile cu constructorul si am avut repetate intalniri cu DSP, cu spitalul. Incercari au fost. Eu cred ca aici e o chestie de responsabilitate si cred ca a existat o anumita rezerva intre noi si DSP, unde dumnealor doreau sa evite a fi incarcati cu ceea ce nu exista. De la bun inceput am spus ca nu dorim sa iscalim decat o predare-primire pe ceea ce exista. Noi scriptic nu am preluat de fapt nimic. In privinta acestor materiale de constructii, custodia lor era la constructor. Noi am mai si asigurat 6-7 ani paza”, a completat Ciuhandu.

Prefectul cere ancheta

Responsabilul guvernului in teritoriu a demarat o ancheta pentru a se stabili in cele din urma cine este vinovat de lipsa termopanelor.

„Am solicitat o situatie clara a ceea ce a fost pe inventar, voi face o sesizare la politie pentru a vedea unde sunt acele radiatoare si acele geamuri termopane. Sa vedem daca cel care a predat faptic aceste bunuri, existau sau nu existau. Eu as dori sa pot informa guvernul ca acest spital a fost predat catre DSP. Sper ca la intocmirea bugetului pe 2012 sa existe aceasta finantare”, a declarat Mircea Bacala.

In cazul in care responsabil de lipsa termopanelor si caloriferelor se gaseste constructorul, acesta va plati penal pentru daunele produse, mai spune Bacala.

Cat despre banii de la minister, pentru amenajarea Institutului Oncologic, seful DSP Timis, Horia Vermesan, spune ca acestia vor veni cu siguranta anul viitor, pentru ca anul acesta au trebuit trimisi inapoi la Bucuresti.

„Situatia clar ca trebuie deblocata. In ziua cand ni se da acest protocol, noi semnam imediat aceasta predare-primire pe ceea ce este existent. Noi dorim sa o facem cat mai repede pentru a putea demara studiul de fezabilitate pentru acest spital. Banii nu sunt pierduti, sunt tot ai nostri”, a anuntat Vermesan. Directia de Sanatate Publica asteapta acum protocolul de predare-primire semnat de Primaria Timisoara, promis deja de cateva zile.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ciuhandu. hot hot hot.
    La mititica cu tine….poate o sa se indure careva de tine sa iti arunce chiftele.