Noutati :

CJT da peste 1 milion de euro la ACS Poli si BC Timisoara. ‘Dam atat de multi bani sa ne bata o echipa cu nume de bere. Mai trebuie sa ne bata una cu nume de aragaz’. Vezi cine spune asta!

10 aprilie, 2013 - 11:44 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Putin peste 1 milion de euro se duc din bugetul judetului Timis numai catre echipa de fotbal ACS Poli Timisoara si catre echipa de baschet Baschet Club Timisoara, dupa ce Consiliul Local a aprobat finantarea cu 1,4 milioane de euro catre aceleasi echipe.

Cei 28 de consilieri prezenti miercuri la sedinta extraordinara a CJ Timis au aprobat alocarea sumei de 2,9 milioane de lei catre ACS Poli. Asta inseamna aproape 700.000 de euro. Din acest total, 2,4 milioane de lei intra in conturile echipei, iar 500.000 de lei sunt alocati pentru administrarea stadionului Dan Paltinisanu, pentru plata utilitatilor si pentru omologarea stadionului.

Unii alesi judeteni si-au pus intrebari cu privire la suma mare de bani alocata fotbalului timisorean, in conditiile in care CJT nu are bani destui pentru reabilitarea drumurilor din judet.

„Nu cred ca e normal sa dam atat de multi bani si sa ne bata o echipa cu nume de bere (n.r. Corona Brasov). Mai trebuie sa ne bata o echipa cu nume de aragaz si sa stam in bucatarie. Nu sunt de acord cu salariile pe care le iau unii jucatori si la meciuri vin in costum. Daca vine un primar si ne cere bani pentru un drum sau pentru un trotuar, ne imbrobodim cu aura Fecioarei Maria ca nu putem sa le dam bani si acum votam cu mare usurinta si nu stim ce se intampla cu banii”, a spus consilierul judetean PDL Sorin Cociobea, care a propus totodata ca echipa sa ramana in Liga a 2-a.

Ideea lui n-a fost vazuta cu ochi buni de colegii consilieri, dar nici de seful CJ Timis. „Sunt de acord ca sunt bani care se duc si nu stim ce se va face cu ei, dar nu sunt de acord cu ideea sa ramanem in Divizia B. Daca activitatea in national este una buna, se pot recupera mult din sumele pe care le dam„, a explicat Titu Bojin. Proiectul a fost aprobat cu 21 de voturi.

Peste 350.000 de euro pentru BC Timisoara

Si BC Timisoara primeste cateva sute de euro din banii Timisului, mai exact 341.610 euro, adica 1,5 milioane de lei, bani ce reprezinta cotizatia CJ Timis la Asociatia Baschet Club Timisoara. Consiliul Local Timisoara a alocat 2,2 milioane de lei pentru BC Timisoara, adica 500.000 de euro.

7,3 milioane de lei pentru SPORT in bugetul CJ Timis. Vezi cine mai primeste!

Banii alocati Sportului din bugetul judetean au fost impartiti catre alte structuri sportive din Timis. Asadar, potrivit proiectului de hotarare privind finantarea unor structuri sportive, alesii judeteni au impartit banii dupa cum urmeaza:

– CSU Politehnica Timisoara (handbal masculin) – 500.000 de lei
– CSM Lugoj (lupte, gimnastica masculin, sah masculin, volei feminin) – 600.000 de lei
– AEM-Luxten Timisoara (sah) – 70.000 de lei
– CS Dumbravita (tenis de masa feminin, motociclism) – 30.000 de lei
– CS-BC Danzio Timisoara (baschet feminin) – 500.000 de lei
– Rugby Club Municipal Timisoara – 700.000 de lei
– Asociatia Sportiva Clubul „Pascota Ioan Ilie” (motociclism) – 80.000 de lei
– CSM Timisoara (lupte, volei feminin) – 280.000 de lei
– Asociatia Club Sportiv Taifun Racing Timisoara (motociclism) – 40.000 de lei
– C.S. Morisena (hipism) – 60.000 de lei
– C.S. Timba (baschet masculin) – 240.000 de lei
– Club Sportiv de Fotbal CFR 1933 Timisoara (fotbal fete) – 40.000 de lei
– C.S. ABAS (karting) – 15.000 de lei
– Clubul Moto Extrem Lugoj (motocros) – 20.000 de lei
– C.S. Caza Powerlifting Timisoara (culturism) – 30.000 de lei
– Asociatia Judeteana de Canotaj (canotaj) – 70.000 de lei
– C.S. Water Performance (kaiac-canoe) – 40.000 de lei
– C.S. Tibiscus (ciclism) – 20.000 de lei
– C.S. Raducioiu Timis Rally (automobilism) – 20.000 de lei
– A.C.S. Big Racing Timisoara (automobilism) – 20.000 de lei
– C.S. Rally Vest (automobilism) – 5.000 lei

Potrivit hotararii, banii vor fi folositi pentru cheltuieli de transport la actiunile sportive, cheltuieli de cazare si masa, cheltuieli pentru alimentatia de efort si recuperarea dupa efort si cheltuieli medicale, cheltuieli pentru achizitionarea de materiale si echipamente sportive, pentru plata premiilor si indemnizatiilor sportivilor si antrenorilor, precum si pentru cluburile sportive detinatoare de cai care pot prevedea in buget cheltuieli pentru asigurarea hranei, medicamente, vitamine si sustinatoare de efort.

CITESTE SI: Peste 2 milioane de euro din bugetul Timisoarei pe 2013 pentru sport: fotbal, rugby, baschet si handbal

Cu toate ca au dat bani frumosi pentru echipa de fotbal a Timisoarei, autoritatile locale considera ca… nu sunt suficienti.

Oricum banii pe care noi si Primaria Timisoara i-am alocat nu vor ajunge pentru ca ACS Poli sa poata inchide returul campionatului. Va trebui ca stafful tehnic si echipa administrativa sa faca eforturi deosebite pentru atragerea de sume suplimentare pentru a putea sa promovam. Trebuie sa fim corecti si sa fim atenti pentru ca in conditiile in care suma pe care noi am alocat-o ajunge pana la inchiderea returului, va trebui sa vedem ce inseamna deschiderea anului competitional 2013-2014, a turului, speram noi, in divizia nationala, cu alte pretentii, cu alte cheltuieli si cu alte totaluri care vor trebui sa fie realizate pentru sustinerea in divizia nationala. Eu sper ca totusi prin ceea ce am alocat noi si prin ceea ce aloca Primaria si prin ceea ce se atrage de la sponsori sa putem sa ducem echipa in divizia nationala”, a declarat  Titu Bojin.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mor de râsu plânsu la tocarea banilor contribuabililor… Nu comentez sportul, nu comentez prioritatea finanţării din bani publici a cluburilor de tot soiul (municipale, muncitoreşti, S.C Viola Ultra Curva Sud S.A.)… Ba comentez, că sunt bani daţi pe gârlă – dar nu acum. Nu acum, pentru că am găsit „imbecilităţi superioare”… :
    „CSM Lugoj (lupte, gimnastica masculin, sah masculin, volei feminin) – 600.000 de lei”
    Şah masculin !!! Să mori de râs. ŞAH MASCULIN !!!!

  2. Poate are cineva curiozitatea(dintre cei inca NECORUPTI!) sa desluseasca drumul acestor sume pentru o echipa de trei …parale!Parca are iz de deturnare,adica cei din Clubul ACS si cei care ,,aproba,, fac pe din doua si astfel avem bani de curve,de chermeze,de campanii eletoralo-mincinoase?!Iar vis-a-vis de bani nu handicapatii aia de pseudo-jucatori ar trebui sa plateasca pentru ca strica gazonul pe care ar trebui sa evolueze |SPORTIVII ADEVARAT!-RCM Timisoara?Am intrebat si eu asa,ca in nebuna asta de tara nimeni nu raspunde pentru faptele penale!