Ciuhandu vs. Ciuhandu! Cearta pe gardurile de imprejmuire a terenurilor proprietate privata din Timisoara

Timisorenii care au un teren sunt obligati sa si-l imprejmuiasca in 45 de zile de la intrarea in vigoare a unei noi hotarari luate astazi de Consiliul Local. Daca nu reusesc, risca amenzi usturatoare, intre 1500 si 2.500 de lei. Desi toti consilierii pareau ca sunt de acord cu aceste prevederi, mai bine jumatate de ora consilierul local Ovidiu Ciuhandu s-a certat cu primarul Gheorghe Ciuhandu explicand ca pentru ridicarea gardului e nevoie de autorizatii, iar primaria Timisoara le da cu mari intarzieri si oamenii vor fi amendati. Asadar, alesii locali au avut de votat in aceasta dupa amiaza proiectul de hotarare care viza imprejmuirea terenurilor proprietate privata pe care le detin timisorenii. Conform proiectului "trebuie imprejmuite terenurile pe care le detin sub orice forma legala, atat cele din intravilanul municipiului, cat si cele situate de-a lungul cailor de comunicatie rutiera sau feroviara, precum si amplasarea pe teren la loc vizibil pe frontul stradal, a unui panou care sa cuprinda sintagma proprietate privata". Aceasta prevedere l-a scos din sarite pe consilierul local Ovidiu Ciuhandu care a propus colegilor sai un amendament prin care cei care nu se vor conforma sa nu fie amendati pana in luna iunie a anului 2011, pentru ca nu au timpul efectiv sa intre in legalitate. "Politia Comunitara va da amenzi inca din prima zi in care aceasta hotarare va intra in vigoare. Propun un amendament prin care sa fie amendati doar cei care pana in iunie 2011 nu se vor pune in legalitate", a spus Ovidiu Ciuhandu. Primarul Gheorghe Ciuhandu a intervenit si a spus ca ceea ce face tizul sau nu este altceva decat o politica ieftina. "Ma opun acestui amendament. Asta inseamna ca inca 9 luni de zile nu le vom putea face nimic celor care pe trernul lor cresc balarii, vin alti oameni si-si pun corturi", a declarat primarul Timisoarei. Pentru a mai calma lucrurile, consilierul liberal Ciprian Jichici a propus ca perioada de gratie pentru proprietarii terenurilor vizate sa fie de 45 de zile. Amendamentul a trecut, iar acest lucru l-a enervat si mai tare pe Ovidiu Ciuhandu. Democrat liberalul a propus un alt amendament prin care primarul Gheorghe Ciuhandu sa plateasca pentru intarzierile privind acordarea avizelor de constructii pentru gardurile ce urmeaza a fi ridicate in jurul proprietatilor. "Va intreb omeneste. Credeti ca este posibil ca in 45 de zile un cetatean al acestui oras sa primeasca de la Directia de Urbanism avizul de constructie, iar apoi sa si construiasca respectivul gard? Eu nu crede asa ceva. Si pentru asta, ar trebui sa fie tras la raspundere primarul", a spus Ovidiu Ciuhandu. Desi a starnit zambete printre alesi, amendamentul a fost supus la vot. Cum era de asteptat, a cazut cu 9 voturi impotriva si doar 8 pentru.

Timisorenii care au un teren sunt obligati sa si-l imprejmuiasca in 45 de zile de la intrarea in vigoare a unei noi hotarari luate astazi de Consiliul Local. Daca nu reusesc, risca amenzi usturatoare, intre 1500 si 2.500 de lei. Desi toti consilierii pareau ca sunt de acord cu aceste prevederi, mai bine jumatate de ora consilierul local Ovidiu Ciuhandu s-a certat cu primarul Gheorghe Ciuhandu explicand ca pentru ridicarea gardului e nevoie de autorizatii, iar primaria Timisoara le da cu mari intarzieri si oamenii vor fi amendati.

Asadar, alesii locali au avut de votat in aceasta dupa amiaza proiectul de hotarare care viza imprejmuirea terenurilor proprietate privata pe care le detin timisorenii. Conform proiectului „trebuie imprejmuite terenurile pe care le detin sub orice forma legala, atat cele din intravilanul municipiului, cat si cele situate de-a lungul cailor de comunicatie rutiera sau feroviara, precum si amplasarea pe teren la loc vizibil pe frontul stradal, a unui panou care sa cuprinda sintagma proprietate privata”. Aceasta prevedere l-a scos din sarite pe consilierul local Ovidiu Ciuhandu care a propus colegilor sai un amendament prin care cei care nu se vor conforma sa nu fie amendati pana in luna iunie a anului 2011, pentru ca nu au timpul efectiv sa intre in legalitate.

„Politia Comunitara va da amenzi inca din prima zi in care aceasta hotarare va intra in vigoare. Propun un amendament prin care sa fie amendati doar cei care pana in iunie 2011 nu se vor pune in legalitate”, a spus Ovidiu Ciuhandu.

Primarul Gheorghe Ciuhandu a intervenit si a spus ca ceea ce face tizul sau nu este altceva decat o politica ieftina. „Ma opun acestui amendament. Asta inseamna ca inca 9 luni de zile nu le vom putea face nimic celor care pe trernul lor cresc balarii, vin alti oameni si-si pun corturi”, a declarat primarul Timisoarei.

Pentru a mai calma lucrurile, consilierul liberal Ciprian Jichici a propus ca perioada de gratie pentru proprietarii terenurilor vizate sa fie de 45 de zile.

Amendamentul a trecut, iar acest lucru l-a enervat si mai tare pe Ovidiu Ciuhandu. Democrat liberalul a propus un alt amendament prin care primarul Gheorghe Ciuhandu sa plateasca pentru intarzierile privind acordarea avizelor de constructii pentru gardurile ce urmeaza a fi ridicate in jurul proprietatilor.

„Va intreb omeneste. Credeti ca este posibil ca in 45 de zile un cetatean al acestui oras sa primeasca de la Directia de Urbanism avizul de constructie, iar apoi sa si construiasca respectivul gard? Eu nu crede asa ceva. Si pentru asta, ar trebui sa fie tras la raspundere primarul”, a spus Ovidiu Ciuhandu. Desi a starnit zambete printre alesi, amendamentul a fost supus la vot. Cum era de asteptat, a cazut cu 9 voturi impotriva si doar 8 pentru.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.