Noutati :

Circulatie deviata pe mai multe linii RATT de Ziua Transportului. Vezi pe unde nu poti merge cu tramvaiul si ce poti face in 8 iulie in Timisoara!

6 iulie, 2011 - 03:51 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Timp de mai bine de trei ore, timisorenii care vor avea treaba in zona Modern sau in Complexul Studentesc nu vor putea merge cu mijloacele de transport in comun, deoarece circulatia acestora va fi deviata pana in jurul orei 13:00.


Este vorba despre liniile de tramvai 1, 2, 5 si 6, care vor circula pe un alt traseu in intervalul orar 10:00 – 13:00, vineri, de Ziua Transportului Public.

Asadar, liniile 1 si 2, din Piata Maria, vor circula prin Balcescu – Banatul – Piata Traian – Gara de Est si retur, linia 5 din Piata 700 – Piata Libertatii – Traian – Gara de Est – UMT – Piata Traian, iar linia 6 din Piata 700 – Libertatii – Traian – Printul Turcesc – UMT – Gara de Est si Traian.

In plus, chioscurile regiei vor fi inchise pe tot parcursul zilei, deoarece timisorenii vor putea circula gratis cu tramvaiele, autobuzele si firobuzele RATT. Ramane deschis insa Centrul de Gratuitati de pe Intrarea Doinei nr. 2, care va functiona cu program normal, pana la ora 21:00.

Tot vineri, incepand cu ora 10:30, toata lumea va putea admira flota de tramvaie a regiei, care vor fi expuse pana la ora 12:00 langa Catedrala Mitropolitana. Vor circula tramvaiul tras de cai, „Gemenele”, vagonul restaurat „Timis” si un vagon platforma. De la 10:45, tramvaiul tras de cai va merge din Piata Maria pana la Catedrala, portiune care face parte din primul traseu al orasului din piata Sf. Gheorghe Fabric pana in Cetate, dat in folosinta in 8 iulie 1869.

Liber la biciclete in centru!

Spre dupa-amiaza, incepand cu ora 17:00, biciclistii din Timisoara sunt asteptati in Piata Unirii si in Piata Libertatii sa urmareasca cei mai buni biciclisti, skateri si tineri care practica parkour, mai ales ca circulatia in intreaga zona Cetate va fi inchisa masinilor si destinata doar pietonilor si bicicletelor, rolelor si skateboard-urilor.

Actiunile sunt organizate cu ocazia a implinirii a 142 de ani de la prima cursa a unui tramvai tras de cai in Romania.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...