Cine se trezeste cu scrisoare in posta, de la Directia Fiscala, e bun de plata, la Timisoara!

TIMISOARA. Daca nu a venit inca postasul la dumneavoastra, in curand va veti trezi cu o scrisoare de la Directia Fiscala a Primariei Timisoara! Dar asta doar daca NU v-ati platit la timp impozitele, pana in 30 septembrie.

Atentie, veti plati si penalitati!

Potrivit sefului Directiei Fiscale din Timisoara, Adrian Bodo, 70.000 de timisoreni primesc somatii sa-si achite darile catre bugetul local. Alte 9.000 de somatii au fost trimise la firme, care nu au platit fie impozitul pe locuinte, fie cel pe teren, fie impozitul pe mijlocul de transport.

„Am trimis 70.000 de somatii la persoanele fizice si inca vreo 9.000 la persoanele juridice, pentru neplata impozitelor pe cladiri, terenuri, mijloace de transport. Am dat drumul la somatii imediat ce s-a implinit scadenta, la 30 septembrie, ne preocupa sa realizam veniturile. Am incasat 90% din impozitele pe cladiri si terenuri”, ne-a declarat Bodo.

Scrisorile nu au fost semnate si stampilate oficial, pentru ca, spune seful Directiei Fiscale, nu este obligatoriu sa fie semnate.

„Nu sunt semnate pe motiv ca exista o hotarare de guvern si o hotarare de consiliu local care spune ca, atunci cand sunt trimise somatiile in masa, nu se semneaza. Sa nu ne speriem, este perfect legal”, a explicat Adrian Bodo.

Conform reprezentantilor Directiei Fiscale, printre cei care nu si-au achitat darile catre bugetul local sunt si persoane cu datorii mai vechi de un an. Cei care s-au trezit cu scrisorile in posta au termen 15 zile sa-si plateasca impozitele pe acest an, la care se aduna si majorarile de intarziere, de 2% din valoarea impozitului, lunar. Cei care nu o fac in acest timp risca sa se trezeasca cu poprire pe venituri.

Din estimarile celor de la Directia Fiscala, 35% din cei care primesc somatii merg sa isi plateasca datoriile imediat dupa ce vad scrisorile. Altii se vor trezi cu opriri din conturi, salarii, pensii sau chiar din ajutoare sau vor intra in dosare de insolvabilitate.

In Timisoara sunt 267.000 contribuabili persoane fizice si 25.000 persoane juridice.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.