Noutati :

Chiar SE POATE! Campioni la accesarea de bani europeni. In ce loc din Timis s-au atras aproape 100 de contracte? VIDEO!

27 iulie, 2015 - 03:23 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMIS. Au fost atrasi bani pentru dotarea de camine culturale, pentru transportul scolar, pentru situatii de urgenta, pentru agricultura. In total 71 de proiecte, insumand peste 2 milioane de euro.

agricultura (7)

Este vorba de Grupul de Actiune Locala ”Asociatia Timis – Torontal – Barzava”, practic o entitate care reprezinta parteneriatele publice private, care a atras nu mai putin de 71 de contracte de finantare pe bani europeni prin Strategia de Dezvoltare Locala 2007 – 2014.

Valoarea totala a proiectelor este de 2.250.680 euro, ceea ce reprezinta peste 98% din suma totala alocata pentru masurile aflate in implementare.

Cu acesti bani, agricultorii din zona Deta si-au cumparat utilaje, si-au dotat fermele, ba chiar si-au deschis mici afaceri. Iar administratiile locale, cum este comuna Livezile, de exemplu, si-a dotat Caminul Cultural cu aparatura si a fost cumparat costume populare pentru copii.

Scopul acestui parteneriat este de accesare de fonduri europene nerambursabile acordate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala in aria teritoriala administrativa a Unitatilor Administrative Teritoriale din cadrul parteneriatului.

Din componenta parteneriatului public-privat ”Timis Torontal Barzava” fac parte urmatoarele Unitati Administrative teritoriale : Consiliul Judetean Timis, Deta, Gataia, Banloc, Birda Denta, Ghilad, Giera, Jamu Mare, Jebel, Liebling, Livezile, Moravita, Padureni, Voiteg si A.D.I. Timis Torontal, din judetul Timis si Berzovia, Forotic si Maureni din judetul Caras -Severin. Pe langa acesti parteneri publici din asociatie mai fac parte 29 de societati comerciale si opt asociatii non-guvernamentale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...