Opinia Timisoarei

Centura de Sud Timisoara a ajuns la 40% realizare. Unde s-a mai turnat un strat de asfalt. Foto

TIMISOARA. Se inmultesc kilometrii de asfalt pe viitoarea sosea de Centura Sud la Timisoara. Muncitorii au trecut la asternerea stratului de baza pe inca un segment de traseu, la finalul lunii septembrie.

CITESTE SI: ‘Cuiul lui Pepelea’ de pe drumul Timisoara – Mosnita, care intarzie cu inca doua saptamani incheierea completa a lucrarilor de largire la 4 benzi a soselei. Foto

In ultima parte a lunii septembrie, pe santierul centurii Timisoara Sud s-a asternut primul strat de asfalt pe un sector si in zona comunei Ghiroda, dupa lucrari similare din zonele Freidorf – Utvin, Chisoda si Mosnita Noua. Pe parcursul lunii trecute, s-a lucrat constant la structurile podurilor si pasajelor, s-au facut umpluturi cu pamant, balast si stabilizare cu dorosol. Stadiul lucrarii este de circa 40%„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Va reamintim, prevazut in contractul initial cu antreprenorul Tirrena Scavi pentru primavara lui 2022, termenul de finalizare a Centurii Sud Timisoara a fost prelungit, nu demult, astfel ca lucrarea ar trebui sa fie gata in decembrie anul viitor.

CITESTE SI: S-a prelungit termenul de finalizare pentru Centura Sud Timisoara. Intersectia cu Drumul Boilor, inca fara autorizatie. Video 

Lucrarea pentru construirea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

 

Exit mobile version