Centura de Sud Timisoara a ajuns la 40% realizare. Unde s-a mai turnat un strat de asfalt. Foto

TIMISOARA. Se inmultesc kilometrii de asfalt pe viitoarea sosea de Centura Sud la Timisoara. Muncitorii au trecut la asternerea stratului de baza pe inca un segment de traseu, la finalul lunii septembrie.

CITESTE SI: ‘Cuiul lui Pepelea’ de pe drumul Timisoara – Mosnita, care intarzie cu inca doua saptamani incheierea completa a lucrarilor de largire la 4 benzi a soselei. Foto

In ultima parte a lunii septembrie, pe santierul centurii Timisoara Sud s-a asternut primul strat de asfalt pe un sector si in zona comunei Ghiroda, dupa lucrari similare din zonele Freidorf – Utvin, Chisoda si Mosnita Noua. Pe parcursul lunii trecute, s-a lucrat constant la structurile podurilor si pasajelor, s-au facut umpluturi cu pamant, balast si stabilizare cu dorosol. Stadiul lucrarii este de circa 40%„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Va reamintim, prevazut in contractul initial cu antreprenorul Tirrena Scavi pentru primavara lui 2022, termenul de finalizare a Centurii Sud Timisoara a fost prelungit, nu demult, astfel ca lucrarea ar trebui sa fie gata in decembrie anul viitor.

CITESTE SI: S-a prelungit termenul de finalizare pentru Centura Sud Timisoara. Intersectia cu Drumul Boilor, inca fara autorizatie. Video 

Lucrarea pentru construirea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. bau bau spune:

  Caut un optimist de orice convingere politică, care vrea să parieze pentru noul termen de finalizare a centurii.
  Pariez 1000 pentru 100 de euro că drumul de țară de pe moșiile primarilor psd-isti din Giroc, Sag, Parţa și Sâmihaiu Român nu va fi gata nici în 2024.

 2. Bill Faucci spune:

  Nu era mai simplu dacă se apucau prima dată de Centura de Vest?mai scurtă,sigur terminată la timp,cu 2benzi pe sens și ajungeai mai repede de la Sud la Nord!

  • Solo spune:

   Ai văzut tu oameni angrenați politic care sa gândească? Vai de capul lor. Nu vezi cate tragedii se produc din cauza lor. In loc sa rezolve problemele grave din diferite domenii pe care le pastoresc, ei se gandesc numai la ce le pica, adică ce fura. IN ROMANIA NIMENI NU RASPUNDE PENTRU GRAVELE PROBLEME/ACCIDENTE/INCENDII/INUNDATII ETC CARE AU LOC

  • asa este! spune:

   Am scris in urma cu mai multi ani despre utilitatea mai mare a centurii de vest, care conecteaza la autostrada 3 drumuri importante: DN 69 (Tm-Arad) cu DN 6 (Tm-Cenad-Ungaria), DN59 A (Tm-Jimbolia-Serbia), DN 59 (Tm-Moravita-Serbia), plus doua platforme industriale: cea de pe Torontalului si cea din Freidorf. Spre deosebire de Centura Est-Sud, care nu conecteaza decat DN59 A si platforma Freidorf cu A1.
   Drumul de legatura Aradului-Torontalului e blocat tot timpul in ambele sensuri, str. Gr. Alexandrescu la fel, in timp ce pe Buziasului/Rebreanu e acceptabil si ar fi fost mult mai bine cu Centura Vest, fara a fi nevoie de cea de Est, pentru ca traficul greu s-ar fi mutat prin Vest.
   Asta este, sper sa fie gata cat mai curand si cea de Est-Sud.

 3. INDIA spune:

  Doamne dar ce calitate e asta ma? 15cm peste un strat de nisip? Asa ati facut si la buzias care dupa cativa ani a devenit un fel de drum forestier asfaltat….wai de capul meu cum draq sa poate asa ceva la tara asta retardata preturi ca la Germania dar calitate ca la Mzanmar…….

 4. Richard Molnar spune:

  Nu va grabiti.
  La Mosnita Nouă centura pare să intersecteze linia de înaltă tensiune…