Centrul de Trafic Management din Timisoara, transformat de administratia Fritz in dispeceratul Politiei Locale, pentru ca agentii sa vada live cine arunca gunoaie pe strada

TIMISOARA. Unul dintre cele mai performate sisteme de trafic management din tara, cel de la Timisoara, se tranforma, incet-incet, in dispecerat al Politiei Locale.

CITESTE SI: In loc sa demonstreze ca stiu sa mearga pe bicicleta, vor face genuflexiuni. Se schimba probele sportive la angajare pentru politistii locali din Timisoara 

Practic, pentru ca nu ar avea loc in birourile actuale, dispeceratul Politiei Locale Timisoara urmeaza sa fie complet mutat in cladirea de pe strada Iuliu Maniu, acolo unde, inca de la infiintare, isi desfasoara activitatea Centrul de Management al Traficului din Timisoara.

In prezent, spatiul alocat activitatii dispecerilor de monitorizare este subdimensionat, monitoarele si statiile de lucru nefiind amplasate la o distanta adecvata supravegherii acestora. Mentionam faptul ca initial spatiul in cauza a fost destinat desfasurarii activitatii raportat la un numar de 94 de camere de supraveghere video iar in prezent numarul de camerelor conectate la Directia Generala a Politiei Locale Timisoara este de peste 150 (…).De asemenea, din cauza lipsei unui spatiu optim, activitatile sunt fractionate, monitorizare video a zonelor supravegheate realizandu-se separat de cea de preluare a sesizarilor si dirijare a echipajelor in teren„, se arata in proiectul de hotarare ce va fi supus votului consilierilor locali.

Primarul Dominic Fritz anunta ca vrea sa semneze un protocol de colaborare cu Directia Generala a Politiei Locale Timisoara, pe care o are oricum in subordine, si spune ca ia aceasta decizie dintr-o… ‘logica interinstitutionala‘.

Odata mutati in noul sediu, politistii locali vor putea vedea cine arunca gunoaie pe strada si cine deranjeaza ordinea publica nu doar pe camerele lor de supraveghere, ci si pe cele din sistemul de trafic management.

Practic, politistii locali vor avea acces la datele adunate de camerele de supraveghere ale Municipalitatii si vor putea actiona imediat ce vad incalcari ale legii, fie ca vorbim de aruncarea ilegala de deseuri, deranjarea ordinii publice sau pentru fluidizarea traficului la accidente„, transmite Dominic Fritz.

Odata cu semnarea protocolului, politistii locali ar urma sa primeasca 3 birouri in cladirea de pe Iuliu Maniu, dar si o camera la demisol, pe care sa o transforme in vestiar. Agentii care isi vor desfasura activitatea aici vor face cursuri, pentru a invata sa foloseasca aparatura, si vor primi carduri de acces in anumite zone din cladire.

Proiectul privind aprobarea protocolului intre Primarie si Politia Locala urmeaza sa intre la vot in plenul Consiliului Local.

UPDATE: Dupa ce au cerut lamuriri cu privire la legalitatea proiectului si au primit explicatii de la directoarea adjuncta a Directiei Politiei Locale Timisoara, consilierii locali si-au dat votul pentru ca dispeceratul institutiei sa fie mutat in aceeasi cladire cu Centru de Management al Traficului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Macar așa poate apare și PREVENȚIA in activitatea Pol.Locale. Măcar așa se va uita careva in acele monitoare care neayycostat ZECI DE MILIOANE pe noi plătitorii de impozite. Mai țineți minte cum se tot băteau pe centru valurile de țigani?! Iar nimeni dintre ofițeri nu sau uitat pe monitoare că să prevină conflictul…😡

  • Nu prea le ai cu gramatica !

  • Băi prostul netului, ,,acele monitoarea” sunt cumpărate din bani europeni si nu sunt prevăzute sa depisteze ,,valurile de țigani” care se bat in centru !!

 2. Pai daca sistemul e conceput pentru managamentul traficului… de ce nu e folosit pentru probleme de trafic?!

  • Pentru ca cei care conduc tara si acum si atunci cand sa achizitionat acest sistem au facut legile in asa fel incat camerele sa nu poata fii folosite decat in instanta (deci politistul nu iti poate trimite acasa amenzi ca treci pe rosu) doar in caz de accident si daca procurorul decide ca este necesar sa dovedeasca o vina…
   In schimb daca e vorba de altceva sunt bune si se pot utiliza aceste camere.
   Pe scurt daca treci pe rosu camera nu are nici o valoare (cu toate ca ai facut ceva ilegal), insa daca arunci gunoi sau te bati… atunci filmarile se pot folosi pentru ca politistul sa te amendeze. Doar la noi se poate asa ceva…
   Deci multumim PSD si PNL ca legea ajuta pe cei care fac ilegalitati rutiere…

 3. @Gogu …findca cica vezi doamne nu are autorizatie si Politia nu se poate folosi de imagini cand treci tu pe rosu .
  Mai simplu spus cand esti condus de smecheri la ce sa te astepti ,,se trece pe rosu in veselie in oras Pulitia doarme ca au avut mult de prestat in perioada pandemiei .

 4. sa urmareasca pesedei prin oras si pe ROBU cand merge la coafor .

 5. Acel sistem a fost conceput și implementat pentru a gestiona traficul prin modificarea timpilor de rosu-verde a semafoarelor,pe sectoarele de drum aglomerate și la orele de vârf,evitând ambuteiajele din trafic.Determinarea unui ambuteiaj in trafic se face urmărind camerele de supraveghere montate în intersecții.Acesta este rolul lor!

  • @Sorin
   Temporizarea semafoarelor este aceeasi chiar daca o intersectie este blocată.
   Buclele inductive nu detecteaza daca exista masini la un semafor si noaptea aștepți sa fie verde la o direcfie fara mașini.
   Camerele de supraveghere doar ne prezinta imagini cu accidente.
   Avem unda verde pe unele strazi dar asta depinde de aglomerație.
   Si pe vremea rosign aveam unele semafoare sincronizate chiar si fara dispecerat (sincronizate cu ceasul oferit de gps).
   Pentru politia locala ar mai trebui montate multe camere si nu am auzit ca au marit numarul lor.

 6. 1984