In loc sa demonstreze ca stiu sa mearga pe bicicleta, vor face genuflexiuni. Se schimba probele sportive la angajare pentru politistii locali din Timisoara

TIMISOARA. Sunt pe punctul de a fi schimbate criteriile dupa care vor fi angajati politistii locali ce vor patrula pe strazile din Timisoara.

CITESTE SI: Drum drept pentru soferi din Giroc pana in Calea Sagului, la Timisoara. Mini centura, aproape de inaugurare. Video

Consilierii locali urmeaza sa voteze o serie de modificari in probele obligatorii sportive pe care trebuie sa le sustina cei care vor sa devina agenti.

Se propune diferentierea baremelor la proba suplimentara sportiva dupa criteriul varstei atat pentru barbati cat si pentru femei, grupele de varsta fiind impartite in doua categorii, pana la 35 de ani inclusiv si respectiv peste 36 de ani. Criteriul varstei se stabileste in functie de anii impliniti la data sustinerii probei. De asemenea, se propune inlocuirea probei de deplasare cu bicicleta cu cea a probei de genuflexiuni„, se arata in proiectul hotararii de consiliu local.

Practic, in loc de peladarea pe bicicleta, barbatii care vor sa se angajeze in Politia Locala Timisoara trebuie sa faca 40, respectiv 35 de genuflexiuni, in functie de varsta, in vreme ce femeile trebuie sa reuseasca sa faca 35, respectiv 30 de genuflexiuni.

De asemenea, intre probele sportive se numara cea de abdomene si masurarea detentei pe verticala (saritura in inaltime), dar si cele de alergare – rezistenta si viteza.

Toate probele sportive sunt obligatorii pentru angajare, iar nesustinerea sau abandonul uneia dintre ele duc la eliminarea din concurs a candidatului.

Cei care vor sa devina politisti locai mai trebuie sa demonstreze ca sunt apti din punct de vedere medical, fizic si psihologic (pentru portarma si ture de noapte), dar si sa aiba permis de conducere categoria B.

UPDATE: E oficial! Consilierii locali din Timisoara au aprobat noile bareme de concurs, astfel ca, de acum, cei care vor sa devina politisti locali trebuie sa sustina noile probe sportive, pentru a se putea angaja.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...