Noutati :

Centrul de reeducare de la Buzias, judetul Timis, e aproape plin. Doar 6 persoane mai pot fi internate!

4 februarie, 2014 - 06:36 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Centrul de Reeducare de la Buzias, din judetul Timis este aproape plin, doar sase persoane mai incap in acest Centru, insa, daca situatia o va impune se vor putea amenaja aici noi camere.

Centrul de Reeducare Buzias are o capacitatea de 108 locuri, in prezent fiind internati aici 102 minori, dintre care opt sunt fete. Asadar, mai sunt doar sase locuri libere in acest Centru, insa, potrivit reprezentantilor institutiei, vor putea fi preluati toti minorii pentru care instantele de judecata vor dispune masura educativa a internarii intr-un Centru educativ.

De asemenea, potrivit purtatorului de cuvant al Centrului de Reeducare Buzias, Lavinia Solotchi, in cazul in care numarul celor care urmeaza sa fie internati aici depaseste capacitatea, institutia se poate reorganiza.

”Din experienta celor zece ani de activitate va putem spune ca niciodata nu a fost depasita capacitatea de detinere, existand o corelatie intre numarul celor pusi in libertate si a celor noi depusi. in situatia in care numarul minorilor internati ar creste semnificativ, un singur pavilion de cazare din Centru are o suprafata de 330 metri patrati, spatiu ce ar permite amenajarea unor noi camere de cazare, Centrul de la Buzias beneficiind de patru astefel de paviloane”, a declarat Lavinia Solotchi.

In Centrul de Reeducare de la Buzias lucreaza 112 persoane care asigura atat functionarea sectorului administrative, cat si a celui educational.

”Activitatile derulate in Centru se desfasoara similar unui regim semideschis dintr-un penitenciar. Centrul de Reeducare Buzias este conceput asemeni unei comunitati educationale, accentul fiind pus pe recuperarea minorilor internati si nu pe izolarea acestora. Minorul internat intr-un centru de reeducare are ca obligativitate participarea la cursurile scolare, la programele educationale si psihosociale ce se desfasoara in conformitate cu un plan educational individualizat”, a mai spus Lavinia Solotchi.

Conform Noului Cod Penal Centrele de Reeducare din Romania se vor transforma in centre educative. Daca pana acum pentru minorul sanctionat cu masura educativa, internarea se facea pana la implinirea varstei de 18 ani, conform noului Cod Penal instantele de judecata pot dispune masura educativa a internarii intr-un centru educativ pe o perioada de unu, pana la trei ani.

O masura educativa privativa de libertate se poate lua in urmatoarele cazuri: daca minorul a mai savarsit o infractiune, pentru care i s-a aplicat o masura educativa ce a fost executata ori a carei executare a inceput inainte de comiterea infractiunii pentru care este judecat; atunci cand pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea savarsita este inchisoarea de sapte ani sau mai mare ori detentiunea pe viata.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. buna ziua am o parere foarte buna si de aceea vreau sa inscriu si baiatul meu de 13 ani ca nu ma mai inteleg cu el stau cu chirie in sacalaz si a intrat intrun anturaj neadegvat si nu pot sa mai am control asupra lui sunt o mama singura va rog ajutatima va multumesc ma puteti contacta la nr de tel 0754819240 sau lasatimi un nr de tel sa va contactez eu va multumesc din suflet