Noutati :

Centru medical, ambulanta, activitati sportive si alte investitii, cu aproape o jumatate de milion de euro, bani obtinuti prin GAL Timisul de Centru

13 februarie, 2019 - 01:51 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Comitetul de selectie al GAL Timisul de Centru a selectat proiectele care vor primi finantari in perioada urmatoare, suma totala fiind de aproximativ 485.000 de euro. Autoritatilor publice de pe raza GAL Timis le-au fost alocati 160.000 de euro, bani destinati dotarii serviciilor publice cu echipamente necesare gospodaririi eficiente a domeniului public.

O alta suma importanta, 110.000 euro, este destinata domeniului socio-medical aceasta suma fiind impartita intre modernizarea unui centru socio-medical in satul Sipet, comuna Tormac, si achizitionarea unei ambulante in comuna Parta. Activitatile sportive si sprijinirea capacitatii administrative a societatii civile beneficiaza de o finantare de aproape 90.000 de euro, iar 72.000 de euro au fost alocati sustinerii activitatilor non-agricole din microregiunea Timisul de Centru. De asemenea, pentru refacerea si consolidarea ecosistemelor si realizarea de actiuni de constientizare cu privire la mediul inconjurator s-au alocat putin peste 50.000 de euro.

“Este prima selectie din acest an si ne bucuram ca am reusit sa atingem o gama vasta de domenii care sunt finantate. In primavara acestui an, se va deschide o sesiune noua de apeluri de depunere de proiecte pentru ONG-uri, agricol, non-agricol si asociativitate si creare de cooperative, unde sper sa avem din nou proiecte eligibile pe care sa le putem finanta. O alta veste buna e ca proiectele selectate anul trecut sunt deja in faza de implementare, ceea ce inseamna ca lucrurile functioneaza foarte bine”, spune Alexandru Iovescu, managerul GAL Timisul de Centru.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...