Cele mai recente modificari legislative privind protectia mediului si gestionarea deseurilor, dezbatute intr-un nou seminar organizat de CCIA Timis

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, sub egida Institutiei Prefectului Judetul Timis, in colaborare cu Agentia Nationala pentru Protectia Mediului Timis si Garda Nationala de Mediu -Comisariatul Judetean Timis a organizat un nou seminar de informare a agentilor economici, avand ca tema ‘Aspecte privind responsabilitatile agentilor economici in domeniul protectiei mediului si a gestionarii deşeurilor’.

Este cel de-al noualea seminar pe care noi il organizam. Face parte din programul sesiunilor de informare pe care il avem in parteneriat cu Prefectura Judetului Timis, si in fiecare an prin toate institutiile deconcentrate organizam aceste seminarii pentru informarea mediului de afaceri, si nu numai cu institutiile deconcentrate, ci si cu diferite organizatii care sunt pentru interesul mediului de afaceri. Impreuna, toate aceste seminarii au insumat undeva la 900 de agenti economici participanti„, a spus Stana Stoianov, director departamentul de relatii cu mediul de afaceri al CCIA Timis.

Felicit Camera de Comert pentru aceastra initiativa si parteneriatul cu Garda si Agentia de Mediu. Cred ca sunt evenimente benefice pentru firmele si operatorii economici din judetul Timis. Este important un viitor cat mai sustenabil si, drept dovada, sa reusim si pe cale birocratica sa fie o colaborare cat mai buna intre institutiile statului si agentii economici „, a spus subprefectul de Timis, Raul Ambrus.

Au fost dezbatute aspecte legale care vizeaza O.U.G. 92/2021 si O.U.G. 195/2005 cu modificarile ulterioare, dar si Ordinul nr. 1150/2020 privind aprobarea procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizatiei de mediu si a autorizatiei integrate de mediu.

Ca in fiecare an, raspundem cu bucurie invitatiei Camerei de Comert de a le oferi informatii din domeniul protectiei mediului agentilor economici si am pregatit subiecte de interes in domeniul gestionarii deseurilor si a autorizarii activitatilor cu impact semnmificativ asupra mediului si o foarte mare a timpului o vom utiliza in scop constructiv, aceea de a raspunde intrebarilor agentilor economici cu privire la neclaritatile si problemele cu care se confrunta in acest domeniu. Ne bucuram ca au raspuns afirmativ un numar semnificativ de agenti economici si asta denota faptul ca importanta protectiei mediului este la locul cuvenit. In tot decursul timpului o problema o constituie gestionarea deseurilor periculoase si nepericuloase din activitatile cu potential impact semnificativ asupra mediului„, spune Alina Caluseriu, directorul la Agentia de Protectia Mediului Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.