Cele mai ieftine si cele mai scumpe zone din Timisoara pentru inchiriat apartamente. La cat au ajuns chiriile la inceput de an

TIMISOARA. A scazut piata tranzactiilor imobiliare in 2023, dar a crescut cea a chiriilor.

CITESTE SI: La mai bine de 2 ani si jumatate de cand avem primul tramvai Bozankaya la Timisoara, primaria cauta un constructor pentru hala in care sa se asigure intretinerea pentru garniturile turcesti 

Specialistii in imobiliare spun ca, in conditiile in care se construieste mai putin, iar numarul locuintelor noi ce vor fi livrate in 2024 va fi mai scazut, chiriile se vor mentine la un nivel ridicat in acest an.

Chiriile vor continua sa atraga atentia si in 2024. Numarul relativ mic de livrari de apartamente noi, reducerea achizitiilor pentru investitie, cererea mare si oferta limitata sunt cele mai importante aspecte care pot genera noi cresteri de pret pe acest segment. in plus, regulile privind impozitarea veniturilor din chirii se schimba din 2024. Reintroducerea cotei forfetare de cheltuieli, de 20% din venitul brut, eliminarea tinerii evidentei in sistemul real pentru unii dintre proprietari, respectiv retinerea la sursa a impozitului in cazul in care chiriasul este o persoana juridica sunt cateva dintre aspectele de avut in vedere anul acesta”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Cel mai accesibil oras raportat la venituri este Timisoara, dezvaluie specialistii in imobiliare.

Timisoara este doar al cincilea oras in clasamentul national si ultimul dintre centrele regionale mari, cu o chirie medie lunara pentru un apartament cu 2 camere de 370 euro.

Avansul preturilor a fost unul destul de redus comparativ cu celelalte orase mari din tara, pe acest segment ajungand la circa 8%, in ciuda faptului ca timisorenii au printre cele mai mari salarii din tara.

Zonele Cetate si Tipografilor se mentin si la inceputul acestui an unele dintre cele mai scumpe pentru chiriasii de pe piata rezidentiala locala.
Un apartament poate fi inchiriat aici un 450 euro/luna, respectiv cu 430 euro/luna. Cele mai accesibile chirii pot fi gasite in cartierele Freidorf si Buziasului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. „Timisoara este doar al cincilea oras in clasamentul national si ultimul dintre centrele regionale mari”. Pai ce vreti presarilor, sa fie primul? Sa fie lumea si aici cea mai fericita din Europa pentru ca sunt chirii mari, adica mai fericita decat cei din Cluj?