Noutati :

Cel mai ‘ravnit’ spital acum in Timisoara. Primaria si Consiliul Judetean vor Spitalul CFR. Unele sectii ar putea fi mutate

19 mai, 2018 - 06:32 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Imobilul ce adaposteste Spitalul CFR din Timisoara e deopotriva interesant pentru Primaria Timisoara si Consiliul Judetean Timis.

CITESTE SI: Timisoara ar putea deveni comandament NATO. 400 de militari ar putea fi cantonati la Baza aeriana 

Fiecare dintre cele doua autoritati si l-ar dori in patrimoniu, iar primul pas l-a facut Consiliul Local care vineri a votat un acord de principiu pentru preluare de la Ministerul Transporturilor.

Primarul Nicolae Robu spunea ca, daca unitatea medicala ar trece la Primarie, unele sectii ar putea fi comasate cu cele aflate la Spitalul Municipal

Primaria poate fi interesata (n. r. – de preluarea Spitalului CFR) din foarte multe motive, in primul rand e vorba de cladiri si terenuri interesante acolo, pentru sectorul spitalicesc al municipiului Timisoara. Noi desigur ca daca vom ajunge sa preluam, o sa ne angajam ca nu facem altceva acolo, ci tot activitate spitaliceasca, dar vor fi anumite redefiniri. Sunt suprapuneri de specialitate intre ce se intampla acolo si ce se intampla la Spitalul Municipal si evident ca nu isi are sensul sa functioneze medici cu aceasi specialitate unul intr-un loc, unul in altul, daca exista conditii sa fie laolalta. Daca nu sunt conditii sa fie impreuna, atunci putem accepta sa lucreze in locuri diferite, dar noi dezvoltam Spitalul Municipal, vom construi o cladire uriasa si atunci va fi loc sa concentram specialitatile in cate o sectie pe specialiatate la Spitalul Municipal”, a adaugat primarul Robu.

La Spitalul CFR functioneaza mai multe sectii, printre care cea de Chirurgie generala, ATI, ORL, Oftalmologie sau medicina interna. Acestora li se adauga unitati de Geriatrie, Prevenirea infectiilor nozocomiale, Ambulatoriu, Radiologie si laboratoare.

Presedintele CJT, Calin Dobra, ar vrea si el spitalul in subordinea Consiliului Judetean, si va cere acordul consilierilor in urmatorul plen, din 30 mai.

Se discuta preluarea Spitalului CFR. Am si primit o adresa oficiala din partea Ministerului Transporturilor, pentru preluarea Spitalului CFR, tinand cont ca este prins in cadrul proiectului de descentralizare. Am avut discutii cu Directia de Sanatate Publica, Spitalul Judetean, reprezentanti, conducerea de la Spitalul CFR. Pe 30 mai, la plenul CJ Timis, vom introduce aceasta adresa, pentru ca trebuie sa acordam un vot de principiu la preluarea spitalului”, a spus Calin Dobra.

Presedintele CJT gaseste firesc faptul ca ambele institutii, si Primaria Timisoara si Consiliul Judetean Timis, isi doresc sa prea Spitalul CFR.

E normal sa se voteze asa ceva si in CL, pentru ca se face o analiza. La acest moment se discuta despre oportunitate. Nu e nimic iesit din comun, se face o analiza la nivelul judetului, la nivel local si nivel ministerial, unde se preteaza cel mai bine sa mearga aceasta locatie. In urma discutiilor avute cu cei de la Spitalul Judetean, exista posibilitatea trecerii Spitalului CFR in coordonarea Spitalului Judetean, astfel incat sa extindem domeniile medicale care nu se regasesc in Judetean„, a explicat Calin Dobra.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Furati si distrugeti tot.Sa nu mai ramana nimic nici acolo.Colcaie de interese atat spitalul/spitalele cat si primaria SI CJT care au vandut la tigani si borfasi spuma Timisoarei.