Noutati :

Cel mai curat aer e in Timisoara, intre orasele mari din Romania, potrivit masuratorilor unui sistem girat de OMS. Ce le spune Nicolae Robu timisorenilor care stau langa marile fabrici

25 ianuarie, 2019 - 01:15 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Breathelife, un sistem de monitorizare a calitatii aerului patronat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, plaseaza Timisoara in varful topului marilor orase din Romania cu cel mai curat aer.

CITESTE SI: Mazga cleioasa ce inghite Timisoara. S-a format din stratul de frunze nematurate amestecate cu noroi si zapada. La tine in cartier e asa ceva?

Informatiile pe baza carora se fac aceste masuratori provin din grafice intocmite de administratiile locale, iar indicii pot fi consultati AICI.

Primarul Nicolae Robu a tinut sa sublinieze performanta Timisoarei pe pagina sa de Facebook.

TIMIȘOARA, ORAȘUL CU CEA MAI MICĂ POLUARE A AERULUI DINTRE ORAȘELE DE TOP, DUPĂ POPULAȚIE, ALE ROMÂNIEI !

Așa cum se întâmplă și când e vorba de volumul investițiilor străine, de volumul exporturilor, de PIB-ul pe cap de locuitor, de numărul turiștilor străini, de numărul angajaților din sectorul IT, de mari proiecte publice, etc., etc., așa se întâmplă și la capitolul poluarea aerului: Timișoara stă prost în presă, dar excelent după cifrele oficiale, obiective!

Da, mult hulita Timișoara, orașul în care Primarul din ultimii șase ani a refuzat orice investiție poluatoare, oricât de puțin ar fi poluat ea -inclusiv una de 15 milioane de euro-, pune presiune continuă pe poluatorii moșteniți și a modernizat radical infrastructura de mobilitate, este, la ora actuală, după măsurătorile permanente făcute de stațiile sistemului internațional de monitorizare a aerului, patronat de Organizația Mondială a Sănătății, pe primul loc la calitatea aerului între toate orașele de top ale României! Iată cum stau lucrurile:

1. Orașul nr. 1 după populatie, cu 2.104.967 locuitori, Bucureşti:
-oraș cu aer poluat; indice al poluării cu 120% mai mare decât pragul admis

2. Orașul nr. 2 după populatie, cu 371.889 locuitori:
-oraș cu aer poluat; indice al poluării cu 130% mai mare decât pragul admis

3. Orașul nr. 3 după populatie, cu 331.004 locuitori, Timişoara:
-ORAȘ NEPOLUAT

4. Orașul nr. 4 după populatie, cu 323.108 locuitori, Cluj:
-oraș cu aer poluat; indice al poluării cu 100% mai mare decât pragul admis

5. Orașul nr. 5 după populatie, cu 315.394 locuitori, Constanţa:
-oraș cu aer poluat; indice al poluării cu 30% mai mare decât pragul admis

Problema calității aerului este una mai largă în România, pana și orașe mai mici decât cele de mai sus, de exemplu Oradea, cu 221.861 locuitori, confruntandu-se cu ea, avand indicele poluarii cu 40% peste pragul admis„, a scris primarul Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Edilul are un mesaj si pentru timisorenii care locuiesc in vecinatatea marilor fabrici si care se plang de ani de zile de poluare.

Evident că noi, timișorenii, suntem nemulțumiți cu ce avem -mai ales cei ce locuim aproape de Continental / Cauciucuri, de Dalli / Detergenți și de Azur / Vopsele- și vrem un aer mult mai curat! Și îl vom avea! Drumul bun pe care ne-am înscris de 6 ani va fi continuat! În 2019, aveți încredere, stimați timișoreni, vom ajunge să ne mândrim și la capitolul calitatea aerului și la capitolul curățenie, unde am avut probleme, odată cu schimbarea sistemului!„, a completat Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Cred ca n-au avut curent si d’aia n-a inregistrat nimic aparatul.
  sau era defect.

  sau minte la fel de mult ca ilustrul nostru primar.

  • buna replica cu virgula, curentul, dar cred ca are legatura cu zona unde se fac masuratorile

 2. Deoarece am incercat si alte orase cu nivel mic de poluare, si aceasta informatie a fost confirmata. De exemplu, Londra: depaseste cu doar 10% nivelul PM2.5, fiind cu siguranta mai putin poluat decat Sinandrei si la acelasi nivel cu Carani.
  Numai gurile rele pot spune ca Londra este un oras poluate, nu-i asa?

  • PENTRU UNII VALABIL ŞI ADEVĂRAT ESTE DOAR CE SPUNE ALI BABA DE TELEORMANKISTAN 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 3. Hahaha, a comandat un studiu comunist! Timisoara e de departe cel mai poluat, Bucurestiul e plin de parcuri si nu are fabrici in oras. Cluj sau Iasi poluate? Poate l-a facut Monica Tatoiu studiul.