Cel mai bun recuperator din Grupa Rosie la baschet reprezinta Timisoara

TIMISOARA. Vladan Vukosavljevic, al treilea marcator din prima liga de baschet este si cel mai bun recuperator din Top 6. Desi Timisoara este pe locul 4 la categoria recuperari, pivotul echipei banatene domina statistica individuala.

In cele 23 de meciuri din campionat, sarbul a recuperat 183 de mingi in 23 de partide, avand o medie de 8 baloane recuperate pe meci. Vladan este urmat in acest top de doi jucatori de la Sibiu, Moneya Pratt, 178 recuperari, tot in 23 de partide si Randal Falker, 160 de recuperari in 23 de intalniri.

Vukosavljevic este lider si la recuperari ofensive, cu aproape 3 astfel de reusite pe meci, in fata lui Falkner si a lui Sturanovic de la Pitesti.

Tot jucatorul Timisoarei a reusit si cele mai multe recuperari intr-o partida, 19, fiind urmat de Alexandar Radukic de la Craiova cu 14 si tot de… Vladan, 14.

Revenind la statistica recuperarilor pe echipa, Sibiul este de departe prima cu o medie impresionanta de 40 de recuperari pe meci. Urmeaza Pitestiu, 36.38, U. Cluj 36.29 si SCM Timisoara, 30.08.

SCM ocupa locul 14 si la pase decisive, insa este prima la posesii pierdute, adica are cele mai putine mingi irosite „pe constructie”, cu 11.08.

Reamintim, SCM Timisoara va juca in sferturile play-off-ului cu SCMU Craiova dupa sistemul cel mai bun din 5 jocuri. Primele doua partide vor avea loc in Banie, pe 24 si 26 aprilie, urmatoarele doua in Banat, pe 1 si 3 mai, iar un eventual joc 5, la Craiova, pe 6 mai.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.