Cea mai mare platforma imagistica din vestul tarii va fi intr-un spital din Timisoara. Video

TIMISOARA. Cu doua CT-uri, un PET-CT si unul dintre cele mai moderne RMN-uri din tara, Timisoara va avea in curand cea mai mare platforma imagistica din vestul Romaniei, la Spitalul Victor Babes.

CITESTE SI: Curiosii, alungati cu lopata. Muncitorii sparg betonul la intersectia Cetatii cu Torontalului in Timisoara ca sa mute liniile, dupa ce la probe tramvaiul n-a avut loc sa treaca de un stalp. Video 

O spune ministrul Sanatatii ajuns joi dimineata la Timisoara.

Medicul Alexandru Rafila a vizitat Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes de la Padurea Verde unde, printr-o investitie a ministerului Sanatatii, va fi pus in functiune un aparat RMN de ultima generatie. Acesta va completa garnitura de echipamente imagistice pe care unitatea sanitara le are in dotare si care, astfel, va contribui la realizarea celei mai mari platforme de acest fel dintr-un spital de stat din vestul tarii.

Aici va fi cea mai mare platforma imagistica din vestul tarii. Doua CT, un PET- CT si, in curand, prin investitia finantata de Ministerul Sanatatii, unul dintre cele mai moderne RMN-uri din tara. Este important ca pacientii, atat din Timisoara, cat si din toata regiunea Banatului, sa poata sa beneficieze de astfel de servicii. Intr-un context mai larg, discutam de diagnosticul si monitorizarea pacientilor oncologici, in afara de cei care au alte terapii, de exemplu asociate bolilor infectioase, cum sunt pacientii de aici, de la Spitalul Victor Babes. Consistenta unei astfel de platforme si accesul la servicii de sanatate sunt importante pentru ca pacientii sa beneficieze in zona publica de astfel de servicii. Pentru ca foarte multe servicii de imagistica sunt furnizate in zona privata si ne preocupa ca zona publica sa poata sa faca fata nevoilor. Rezilienta sistemului de sanatate este asigurata de zona publica. Acest lucru este firesc. M-as bucura ca aceasta platforma imagistica sa reprezinte si un preambul si in ceea ce priveste construirea unui institut regional de oncologie, aici in Timisoara. Este necesara aceasta regionalizare a serviciilor medicale in zona de oncologie, iar componenta imagistica la care m-am referit este esentiala in dezvoltarea acestor tipuri de servicii”, a spus prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. va fi. parca am mai auzit cuvintele astea candva. erau sloganuri electorale

  2. Plătitorii contribuției pentru sănătate pot face în județul Timiș Computer Tomograf doar contra cost. Săracii cu salariu minim pot merge în continuare la vrăjitoare să se trateze.

  3. Neo, ai dreptate.
    Sunt curioasa cine va beneficia de ele. PETul este recomandat ca si preventie, cea mai buna modalitate, dar este gratuit doar dupa ce esti diagnosticat cu cancer. Pai atunci ce rost mai are?! Merci pentru nimic.