Noutati :

Cea mai avansata tehnologie germana in domeniul managementului inteligent al cladirilor, implementata in oraselul ca-n filme Openville de la Timisoara!

15 decembrie, 2016 - 03:32 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Companiile IULIUS si Bosch Security Systems au realizat un parteneriat in Romania, in ceea ce priveste cele sapte cladiri de birouri clasa A din ansamblul Openville Timisoara, care vor beneficia de cea mai avansata tehnologie germana in domeniul managementului inteligent al cladirilor.

Building Integration System (BIS), dezvoltat de compania Bosch, va permite centralizarea tuturor sistemelor de monitorizare si control ale cladirilor pe o singura platforma, asigurand, astfel, eficienta sporita in administrare, costuri reduse de operare si un nivel maxim de securitate. in lume, exista peste 3.000 de sisteme BIS implementate, fiind utilizat in infrastructura, la aeroporturi si statii de cale ferata, la unitati militare, centrale energetice si in industria chimica, precum si la institutii publice si guvernamentale, cladiri comerciale, shopping mall-uri si in sectorul bancar. Aeroporturile din Dubai si Singapore sau O2 Arena din Berlin sunt doar cateva exemple de entitati care utilizeaza sistemul dezvoltat de Bosch.

Daca in prezent, majoritatea companiilor folosesc mai multe sisteme independente pentru monitorizare si control, sistemul implementat la Openville ofera un management al securitatii si sigurantei personalizat pe nevoile cladirilor de birouri. Mai precis, va contribui la reducerea costurilor de operare, prin integrarea si gestionarea pe o singura platforma a unui numar mare de sisteme: monitorizare și alarme detectie incendiu, gestionarea evacuarii și alarmare publica, detectie efractie cu monitorizare video in timp real, controlul accesului pentru zonele cu nivel normal de securitate și cele de inalta securitate, gestionarea parcarilor, controlul lifturilor prin gestionarea drepturilor de acces la diverse etaje, control sistem HVAC, iluminat si storuri, monitorizare IT etc.

Unul dintre principalele avantaje ale BIS il reprezinta managementul inteligent al alarmelor. in caz de pericol, sistemul identifica alarmele, locul de amplasare pe planuri si ofera scenarii de actiune, pentru a asigura o reactie imediata si adecvata.

Ansamblul multifunctional Openville va include sapte cladiri de birouri clasa A, cu o suprafata totala de 130.000 mp inchiriabili. Toate imobilele vor respecta normele pentru certificarea LEED, fiind dotate cu sisteme, aparatura si echipamente de ultima generatie, cu un consum redus de energie, selectate special pentru a se alinia standardelor cladirilor verzi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...