Ce viteza va prinde trenul pe calea ferata Arad – Timisoara – Caransebes dupa modernizare?

Compania nationala Caile Ferate Romane planuieste sa modernizeze calea ferata Arad – Timisoara – Caransebes, una din putinele magistrale importante din tara unde inca se mai circula pe un singur fir.

In acest scop, CFR a scos la licitatie realizarea studiului de fezabilitate, valoarea estimata a contractului, fara TVA, depasind 13 milioane de lei, potrivit unui anunt postat pe site-ul de achizitii publice, scrie evz.ro

Obiectivul studiului de fezabilitate este acela de a evalua caracteristicile tehnice si operationale ale liniei de cale ferata existenta, precum si programele nationale pentru dezvoltarea acesteia, dar si acela de a „sugera intentiile necesare”, in scopul modernizarii tronsonului de cale ferata Caransebes – Timisoara – Arad, parte a Axei 22, conform cerintelor europene, la o linie de cale ferata dubla, electrificata, de 25 kV, controlata de un sistem ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R), care permite viteze cuprinse intre 120 kilometri/ora si 160 kilometri/ora, in conformitate cu Standardele Tehnice de Interoperabilitate (STI) si cu previziunile cererii de trafic de calatori si de marfa, national si international.

Contractul va fi finantat prin Programul TEN-T de catre Comisia Europeana si bugetul de stat – in proportie de 50% fiecare. Tipul procedurii va fi licitatie deschisa, iar criteriul de atribuire pretul cel mai scazut.

Mai multe detalii pe evz.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...