Ce trebuie sa aveti la indemana pentru calatoriile in masina?

O mașină curată nu numai că face șoferul fericit, dar ajută și mașina să funcționeze mai bine. Acesta este probabil cel mai simplu sfat de întreținere auto, dar este ușor de trecut cu vederea. Cu cât de ocupată devine viața, proprietarii de mașini deseori nu-și fac timp pentru a curăța și spăla o mașină. Iată de ce ar trebui să fii drăguț cu mașina ta.

Spălatul nu numai că vă menține aspectul bun al vehiculului, dar este și o modalitate bună de a menține acel finisaj de mașină nouă. Dacă permiteți ca un strat de insecte moarte, excremente de păsări, murdărie și substanțe chimice să se acumuleze pe vehiculul dvs. puteți îndepărta ceara și, în cele din urmă, vopseaua. Fără un strat protector, vehiculul dumneavoastră poate începe să ruginească.

Dacă vă decideți să vă spălați singur mașina, nu folosiți agenți de curățare de uz casnic, cum ar fi săpunul de mâini sau detergentul pentru geamuri. Acești detergenți pot îndepărta ceara protectoare. Folosiți în schimb un produs de curățare conceput special pentru mașini.

Bineînțeles, exteriorul mașinii dvs. nu este singurul lucru de care trebuie să vă ocupați. Ca și în cazul întreținerii interiorului său, este importantă și întreținerea exteriorului motorului. Acumularea de murdărie în motorul dvs. poate face daune pe termen lung. Când motorul s-a răcit, folosiți o cârpă umedă pentru a curăța resturile minore din interiorul motorului. Puteți cumpăra un detergent special pentru interiorul motorului, dar și apa caldă și un prosop funcționează bine. Curățarea motorului este o modalitate simplă de a vă ajuta să vă păstrați mașina în stare de funcționare optimă.

O altă modalitate de a vă menține autovehiculul la cele mai bune performanțe este pur și simplu să o luați ușor în timpul condusului. Acesta poate părea un sfat prostesc, dar este adevărat. La fel ca în cazul corpului uman, forțarea puternică a vehiculului dumneavoastră poate avea efecte în timp. Decolarea rapidă sau aplicarea bruscă a frânelor crește uzura prematură. Agitarea volanului poate provoca, de asemenea, daune în timp. Conducând inteligent și în siguranță, vă puteți păstra mașina fericită și în stare mai bună de funcționare pentru mai mult timp.

Anvelope

Un sfat important pentru a avea grijă de mașina dvs. în sezonul de iarnă, este să accesați cu atenție anvelopele înainte de a vă aștepta să întâlniți condiții de gheață sau umezeală. A avea anvelope uzate poate fi periculos în orice moment, dar acest risc de pericol crește semnificativ atunci când întâlnești drumuri umede, cu zăpadă.

Cerința minimă impusă de lege este de a avea o adâncime a filetului anvelopei de 1,6 mm. Cu toate acestea, mulți furnizori de servicii recomandă o adâncime de 3mmpentru a menține o distanță de frânare sigură, în special atunci când vă confruntați cu condiții de ploaie.

Există, de asemenea, accesorii ca în imaginea din autodoc24.ro suplimentare pe care le puteți achiziționa pentru anvelopele dumneavoastră pentru a crește aderența, în special dacă locuiți pe drumuri rurale sau neregulate. Acestea includ:

  • Lanțuri de zăpadă
  • Șosete pentru anvelope
  • Anvelope de iarnă

După ce ați terminat de pregătit mașina pentru iarnă și de înfruntat ce este mai rău, ar trebui să luați în considerare și nevoile dumneavoastră ca șofer. Câteva sfaturi cheie pentru conducerea pe timp de iarnă se referă la păstrarea unei temperaturi adecvate și la siguranța dumneavoastră în cazul în care se întâmplă să fiți abandonat cu mașina în zăpadă. Acest lucru include următoarele:

  • Un triunghi de avertizare
  • o lanternă cu baterii
  • O lopată (pentru orice condiții de zăpadă)
  • o racletă de gheață și un degivrant
  • Curele de remorcare
  • Sticle de apă
  • Cabluri de alimentare
  • O vestă de înaltă vizibilitate

Mașinile sunt o extensie a vieții noastre de zi cu zi și ar trebui să învățăm cu toții cum să avem grijă de ele pentru a ne asigura nu numai că rămânem în siguranță în timp ce le folosim, ci și că nu devin o groapă de bani din cauza unor defecțiuni mecanice care pot fi evitate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.