Ce te face loial fata de job? Un roman din trei spune ca pachetul salarial!

Aproape 30% din angajatii romani spun ca principalul motiv pentru care sunt loiali companiei pentru care lucreaza este pachetul salarial atractiv, arata datele unui sondaj realizat de site-ul de recrutare BestJobs. Urmatorul factor care ii fidelizeaza pe salariati este faptul ca le sunt recunoscute meritele. Potrivit sondajului, peste 28% dintre respondent spun ca stau la actualul loc de munca pentru ca le sunt recunoscute meritele, iar unul din cinci angajati este fidel companiei pentru ca are un sef si o echipa buna. Romanii par a nu fi foarte interesati de cariera si de posibilitatile de avansare. Doar putin peste 10% dintre respondenti spun ca stau la actualul loc de munca pentru oportunitatile de avansare pe care le are. Pentru 9% din angajati, munca interesanta si provocarile noi sunt suficiente pentru a fi loiali companiei pentru care lucreaza. “Rezultatele sondajului arata ca angajatorii trebuie sa se concentreze pe intreaga experienta de munca, nu doar pe beneficiile materiale, pentru a-si pastra angajatii. Factori ca recunoasterea meritelor pentru munca depusa si asigurarea unei atmosfere bune de lucru, sunt la fel de importanti pentru a construi o echipa loiala si motivate”, explica realizatorii sondajului. Sondajul a fost realizat de BestJobs.ro in perioada 12-26 octombrie, pe un esantion de 6.877 de persoane, majoritatea respondentilor fiind barbati cu varste cuprinse intre 36-45 de ani si cu studii postuniversitare.

Aproape 30% din angajatii romani spun ca principalul motiv pentru care sunt loiali companiei pentru care lucreaza este pachetul salarial atractiv, arata datele unui sondaj realizat de site-ul de recrutare BestJobs. Urmatorul factor care ii fidelizeaza pe salariati este faptul ca le sunt recunoscute meritele.

Potrivit sondajului, peste 28% dintre respondent spun ca stau la actualul loc de munca pentru ca le sunt recunoscute meritele, iar unul din cinci angajati este fidel companiei pentru ca are un sef si o echipa buna.

Romanii par a nu fi foarte interesati de cariera si de posibilitatile de avansare. Doar putin peste 10% dintre respondenti spun ca stau la actualul loc de munca pentru oportunitatile de avansare pe care le are.

Pentru 9% din angajati, munca interesanta si provocarile noi sunt suficiente pentru a fi loiali companiei pentru care lucreaza.

“Rezultatele sondajului arata ca angajatorii trebuie sa se concentreze pe intreaga experienta de munca, nu doar pe beneficiile materiale, pentru a-si pastra angajatii. Factori ca recunoasterea meritelor pentru munca depusa si asigurarea unei atmosfere bune de lucru, sunt la fel de importanti pentru a construi o echipa loiala si motivate”, explica realizatorii sondajului.

Sondajul a fost realizat de BestJobs.ro in perioada 12-26 octombrie, pe un esantion de 6.877 de persoane, majoritatea respondentilor fiind barbati cu varste cuprinse intre 36-45 de ani si cu studii postuniversitare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.