Ce se intampla acum in santierele deschise pentru modernizarea si largirea podurilor Eroilor si Dragalina, la Timisoara

TIMISOARA. Refacerea podurilor Eroilor si Dragalina a demarat la inceputul lunii mai, iar in 9, respectiv 10 luni, timisorenii ar trebuie sa traversa Bega peste cele doua modernizate si largite.

CITESTE SI: Veste neasteptata. Tramvaiul care se intoarce pe traseu la Timisoara 

Pe Eroilor, intre Piata Iosefin si Elba, nu se mai circula deloc, iar pe langa lucrarile de pe pod se fac sapaturile necesare pentru introducerea pilonilor de sustinere in vederea largirii acestuia. In curand in zona va fi intrerupt si iluminatul public.

Se sparge sapa de beton de pe calea de rulare pe pod pana la placa de beton, se degajeaza rosturile la placile de beton, se sparg trotuarele, se face sapatura manuala la maluri in vederea pregatirii platformei pentru fixarea pilotilor si se dezafecteaza stalpii de iluminat, si va disparea iluminatul temporar in zona, fiind doar iluminare de santier„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Lucrarile sunt in desfasurare si pe Podul Dragalina, insa pe aici este inca permisa circulatia masinilor, nu si a tramvaielor care faceau legatura cu Gara de Nord. Fata de lucrarile ce se fac pe Podul Eroilor, aici urmeaza sa fie taiate si firele de alimentare ale tramvaielor.

Se deviaza retelele electrice din amplasament, se demoleaza stalpii de iluminat, se sparg trotuarele, se demonteaza firele de contact la tramvai. Se demonteaza semafoarele si stalpii de sustinere aferenti, se face frezarea carosabilului, se sparg betoane, se pregatesc malurile in aval pentru forarea pilotilor. Sunt lucrari care unele sunt facute deja, altele in derulare„, a spus Nicolae Robu.

CITESTE SI‘Primari cu care ne mandrim’, o campanie marca opiniatimisoarei.ro. Jozsef Geml, primarul de razboi al Timisoarei. A atras investitorii oferindu-le facilitati, iar la finele mandatului sau orasul a trecut sub administratie romaneasca 

Podurile Dragalina si Eroilor vor fi reabilitate, iar la finalul lucrarilor, fiecare va avea cate doua benzi pe sens, dar si piste de biciclete si trotuare largite.

In urma castigarii licitatiei, firmele care se ocupa de reabilitarea Podului Eroilor au la dispozitie 9 luni pentru a finaliza lucrarea care costa putin peste 3,1 milioane de lei.

La Podul Dragalina, lucrarile vor dura aproximativ 10 luni si vor costa 8,5 milioane de lei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Intre dec si feb, cred ca vor avea un spor deosebit in finalizarea lucrarilor, mai ales daca va fi un an geros si va ingheta Bega. DECE nu s-au incepul lucrarile din februarie? A fost un an cu temperaturi care ar fi permis deschiderea santierului.

  2. Ma bucur ca s-a inchis podul Dragalina doar pe jumatate, am vazut ca asa se lucreaza si in alte tari, nu se inchde complet.

  3. Domnule Balteanu, intrebati-l pe domn primar cu prima ocazie, daca tot se lauda cu piste pe poduri, de ce nu se fac si subtraversari pe sub poduri…Stam ca prostii la 3 cicluri de semafoare pentru a merge de-a lungul malurilor, fie biciclisti, fie pietoni, ca la prosti…
    Era o ocazie buna pentru a rezolva aceste neajunsuri la ambele poduri…mai ales ca la podul eroilor exista si pana acum spatiul necesar doar ca era astupat cu pamant…
    Oare nu exista oameni care sa si gandeasca mai profund la nivelul primariei?…

    • Cred ca sunt angajati pe pile si daca e asa, toti au pozitia ghiocelul, chiar de ii duce mintea, nu indraznesc sa-l contrazic pe „Luminosul Soare”.

      Banuiesc ca nu au nici un plan pe termen lung, ci doar sa largeasca podul, ca sa intre cat mai multe masini PUNCT. In rest, ce conteaza ca stai la semafoare 5 minute, esti pe jos => nu te grabesti (cred ca asa gandeste)

    • sunt de acord!

    • Ca la Sanmihaiu Roman, Flora, Gradina Banateana, Michelangelo. Se dovedeste inca o data ca planificarea orasului nu are in vedere biciclete, si uneori nici pietoni.

  4. mestere asta doar in caracal e posibil