Noutati :

Ce NU vom mai gasi in pietele volante din Timisoara! A fost INTERZIS cu desavarsire

13 mai, 2017 - 11:44 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Pietele volante functioneaza la Timisoara dupa un regulament. Comerciantii pot vinde o multime de produse din propriile gospodarii, insa acum a fost impusa o restrictie foarte clara.

CITESTE SI: Premiera la Timisoara! Ce se dezvolta in locul in care se cauta leacul pentru cancer?

Consilierii locali au modificat un singur articol din regulamentul pietelor volante, in sedinta de vineri, pentru a indeparta cu desavarsire din pietele taranesti carnea si mezelurile.

La articolul 3 din regulament s-a pastrat textul conform caruia „In pietele taranesti de tip volanta de pe teritoriul Municipiului Timisoara este permisa comercializarea produselor de tipul legumelor, fructelor, florilor, mierii si produselor apicole, lapte si produse din lapte„.

CITESTE SI: A fost INTERZISA Kendama intr-o scoala din Timis! Care e motivul?

Din articolul de regulament a fost eliminat un fragment, care prevedea ca vanzatorii pot comercializa in piata si produse de origine animala care provin din propriile gospodarii.

Consilierul Stefan Sandu, cel care a initiat proiectul pietelor volante, a explicat de ce s-a luat aceasta decizie.

S-a incercat o modificare pentru largirea activitatii in piata volanta. S-a incercat introducerea posibilitatii ca din mediul acesta al producatorilor agricoli, al fermierilor, sa se poata comercializa si produse de origine animala, respectiv produse din carne si de panificatie. In sensul acesta avem o experienta negativa, in sensul in care conditiile sanitar-veterinare sunt greu de indeplinit, mai ales pentru micii producatori. In aceste conditii, singurii care ar fi beneficiat de actuala modificare a domeniului de activitate ar fi fost firmele producatoare, or noi nu ne dorim sa aducem in piata volanta produse care sunt rodul unei activitati industriale. Am fi dorit, daca se putea, sa dezvoltam acest domeniu, dar strict pentru produsele taranesti, provenite din gospodariile proprii, asa cum s-a enuntat, insa pe legislatia actuala ar fi fost tot cei care vin cu produse industriale, si nu ne dorim asa ceva„, a declarat Stefan Sandu.

Timisoara are in prezent trei piete volante, dedicate exclusiv producatorilor domestici, in zona Traian, in Lipovei si in zona stadionului Dan Paltinisanu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Problema e ca nimeni nu verifica in teren (acasa la comerciant ma refer ) daca comerciantul chiar produce ceea ce vinde si astfel o parte din produse sunt revandute.

  2. Laptele-i de origine vegetala?

    „Din articolul de regulament a fost eliminat un fragment, care prevedea ca vanzatorii pot comercializa in piata si produse de origine animala care provin din propriile gospodarii.”

    • nu mai au voie sa vanda nici lapte,ce nu-i clar?

  3. Ouă ?!?

  4. Pe perioada verii nu este indicat achiziția de ouă și lapte din locuri în care nu există condiții de păstrare la rece. Este o chestie elementare de precauție din partea fiecăruia. Iarna este altă situație, dar vara riscul este foarte mare.