Noutati :

Ce NU ai voie sa faci in curtea scolii. Telefoanele mobile, walkman-urile si saruturile sunt interzise!

15 septembrie, 2013 - 01:46 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Elevii risca sanctiuni dure daca nu se conformeaza regulamentelor interne. Inspectoratul Municipiului Bucuresti a realizat un regulament-cadru cu prevederi destul de aspre pentru elevi si profesori.

Regulamentul scolar va include un capitol special dedicat sigurantei scolare si climatului scolar optim.

· Scoala functioneaza si aplica in mod activ prevederile regulamentului de ordine interioara si are dreptul sa aplice sanctiuni in conformitate cu prevederile acestuia.
· Potrivit principiilor descentralizarii, scoala poate elabora, alaturi de regulamentul de ordine interioara, propriile sale regulamente si coduri de conduita si tinuta, in conformitate cu ROI si cu propunerile si initiativele profesorilor, elevilor si parintilor, stimulandu-se astfel si implicarea activa a tuturor partenerilor implicati in activitatea zilnica a scolii.
· Scoala se asigura ca parintii si elevii sunt informati in privinta drepturilor, obligatiilor si sanctiunilor ce decurg din Protocolul de Actiune. in plus, scoala va specifica faptul ca Protocolul de Actiune contine prevederi si conditii care au fost incluse si in regulamentul de ordine interioara, acestea urmand sa fie comunicate elevilor, parintilor si tuturor celorlalte parti interesate din procesul de asigurare a sigurantei scolare.
· Scoala va pastra un registru al incidentelor in care se specifica incalcarile regulilor de catre elevi si masurile care au fost luate de scoala in cadrul Protocolului de Actiune.
· Scoala incurajeaza victimele faptelor penale sa faca o declaratie in acest sens. scoala va raporta intotdeauna daca se afla in situatia de a fi partea vatamata.
· Acolo unde este posibil, pe baza unor considerente judicioase, scoala va colabora intotdeauna la aducerea la indeplinire a unor sanctiuni judiciare care se pot aplica eventual in cazul unui elev al respectivei scoli.
· Scoala va colabora in cea mai mare masura posibila la aducerea la indeplinire a masurilor pe care politia le considera drept necesare in aplicarea legilor si prevederilor, ca si pentru ordinea publica.
· Acolo unde exista suspiciuni referitoare la amenintarea grava a sigurantei in scoala, ca si in cazul manifestarii unor comportamente infractionale de catre elevi in scoala si imprejurimile acesteia, atunci scoala poate in toate aceste cazuri sa anunte ofiterul de politie din sectorul respectiv si, daca este necesar, sa aplice in mod judicios masurile ce trebuie intreprinse.
· Scoala va depune toate eforturile pentru a preveni excluderea elevilor din scoli. Inspectorul scolar va fi implicat, intr-un astfel de caz inca din etapele initiale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Apropo … cand vor fi ore la clasa doar de dimineata?