Ce facem cu deseurile periculoase din menajer? Acestea se colecteaza SEPARAT de celelalte tipuri de deseuri

TIMISOARA. RETIM Ecologic Service SA și ADID Timiș doresc să informeze locuitorii din Zona 1 rural a județului Timiș cu privire la colectarea separată a deșeurilor periculoase din menajer. Acestea se colectează separat față de alte tipuri de deșeuri din gospodărie – reciclabile, rezidual și voluminoase. Astfel, NU trebuie depuse în recipientele destinate deșeurilor menajere, reciclabile sau pe domeniul public și se pot preda GRATUIT în cadrul campaniilor trimestriale de colectare.

CITESTE SI: Ce facem cu deseurile periculoase din menajer? RETIM si ADID Timis incep prima campanie de colectare gratuita din Zona 1 rural a judetului Timis din 2024 

PROGRAMUL CAMPANIILOR DE COLECTARE A DEȘEURILOR PERICULOASE DIN MENAJER – 2024

Localitățile din Zona 1 rural a județului Timiș în care se vor colecta deșeuri periculoase din menajer în cadrul campaniilor trimestriale sunt următoarele:

 • Șandra, Iecea Mare, Bucovăț, Parța, Mașloc, Pișchia, Fibiș, Cărpiniș, Cenei, Checea, Foeni, Otelec, Uivar, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez, Biled, Giulvăz, Peciu Nou, Variaș, Sânandrei și Săcălaz.

Perioada campaniilor trimestriale:

 • 01 februarie – 01 martie 2024

 • 02 mai – 04 iunie 2024

 • 01 iulie – 30 iulie 2024

 • 31 octombrie – 29 noiembrie 2024

Cetățenii vor fi anunțați de către RETIM prin intermediul canalelor de mass-media – presa locală, TV și Radio – prin distribuirea de pliante și afișe despre localitățiile și datele exacte în care va staționa un container în care se pot depune deșeurile periculoase din menajer. De asemenea, toate autoritățile publice locale sunt informate despre efectuarea acestor campanii și pot oferi detalii despre calendarul organizării acestora.

CITESTE SI: RETIM nu ridica brazii, timisorenii continua sa ii lase langa pubele. Foto 

CARE SUNT DEȘEURILE PERICULOASE DIN MENAJER

 • ambalaje care conţin reziduuri de substanţe periculoase sau sunt contaminate cu substanţe periculoase

 • ambalaje metalice care conţin o matrică poroasă solidă formată din materiale periculoase (ex. azbest) inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanţi, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate în altă parte)

 • materiale de lustruire şi îmbrăcăminte de protecţie contaminate cu substanţe periculoase, vopsele, cerneluri, adezivi şi răşini cu conţinut de substanţe periculoase

 • baterii şi acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline

 • baterii şi acumulatori nesortate, altele decât cele menționate mai sus

 • solvenţi, acizi, alcalii

 • butelii de gaz sub presiune (inclusive haloni), cu conținut de substanțe periculoase

 • uleiuri şi grăsimi, altele decât cele comestibile

 • detergenţi cu conţinut de substanţe periculoase

 • spray-uri de vopsea, spumă

 • deşeuri din lemn cu conţinut de substanţe periculoase

 • pesticide

 • deşeuri de vopsele şi lacuri cu conţinut de solvenţi organici sau alte substanţe periculoase

ATENŢIE!Deșeurile periculoase din menajer nu trebuie amestecate cu alte tipuri de deșeuri (reziduale, reciclabile, de construcții, etc.)!

ATENŢIE! NU se colectează în cadrul acestor campanii deșeurile electrice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, computer, etc.)!

CINE POATE PREDA DEȘEURI PERICULOASE DIN MENAJER

Cetățenii din localităţile menţionate mai sus pot depune prin aport voluntar deșeurile periculoase din menajer în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare.

Detalii despre efectuarea acestor campanii pe retim.ro și adidtimis.ro/stiri.

De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00 – 19:00.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Si cei care locuiesc in Timisoara sau in Chisoda, Giarmata, Giroc unde pot se duca aceste deseuri?
  Am intrebat la Retim si hu au avut un raspuns clar si coerent – m-au trimis catre alta firma , habar nu au.
  Adica Retim colecteaza asemenea deseuri din unele localitati, dar pentru cei din Timisoara si localitatile apropiate nu ofera acest serviciu!
  Ar fi bine sa avem o solutie coerenta si pentru cei din Tmisoara si localitatile mai sus mentionate!

  • Ai 4 centre de colectare Retim, ce vrei mai mult? Te duci și le duci la centrul care e mai aproape de locul unde stai. Nu îți convine, aștepți să vină altcineva să ți le ridice. Atâta comoditate pe mulți dintre voi…. Dacă ar putea veni Retim să vă ia și din case