Noutati :

CCIAT a finalizat un nou proiect. Sute de oameni s-au pregatit profesional si si-au gasit un loc de munca

11 decembrie, 2015 - 01:50 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Proiect finalizat cu succes de CCIAT. De data aceasta, proiectul s-a derulat in domeniul economiei sociale, iar Camera   de   Comert,   Industrie   si   Agricultura  Timis,   in   calitate   de   beneficiar   al   Proiectului  ”CASE   – Competente Antreprenoriale Sociale” , cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si derulat in parteneriat cu S.C. GAPA SRL, CCIA Vrancea   si   Associazione   Gruppo   Euroconsult   Italia,   anunta acum incheierea   proiectului. Astfel, va avea loc o  conferinta dedicata in data de 17 decembrie, cu incepere de la ora 11, in Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din Piata Victoriei nr. 3.

Proiectul a vizat imbunatatirea accesului persoanelor din grupurile vulnerabile la piata muncii din Regiunile Vest si Sud-Est, atat in economia sociala cat si in economia formala: persoane care au parasit timpuriu scoala, care locuiesc in comunitati izolate, care traiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilitati,din familii cu mai mult de doi copii sau familii monoparentale, femei in situatii de risc, persoane de etnie roma.

Vor fi prezentate rezultatele si beneficiile proiectului pentru grupul tinta, concretizate prin:
– 7 structuri de economie sociala (SES-uri) infiintate
– 34 noi locuri de munca in cadrul SES-urilor,
– 240 persoane beneficiare ale serviciilor de consiliere  si orientare profesionala
– 186 absolventi ai programelor de formare profesionala
– 2 targuri de joburi sociale
– 20 de structuri ale economiei sociale participante la targurile de joburi
– peste 100 de vizitatori persoane din grupurile vulnerabile.

La eveniment au fost invitati sa participe partenerii de proiect si reprezentanti ai SES-urilor infiintate, oficiali ai administratiei publice locale si serviciilor publice deconcentrate din teritoriu, care si-au adus aportul la implementarea proiectului, entitati locale implicate in furnizarea de servicii sociale, lectori care au sustinut cursurile   de   formare   profesionala,   speakeri   la   simpozioanele   medicale   organizate   de   Centrul   de Kinetoterapie si Masaj, beneficiari directi ai proiectului si mass media.

Moderator si lector al conferintei este psiholog Vasile MOLDOVAN, speaker motivational, director executiv al Asociatiei pentru Promovarea Femeii din Romania  – Filiala Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...