Noutati :

CCIA Timis organizeaza noi serii de cursuri de formare profesionala, in luna octombrie

3 octombrie, 2016 - 11:03 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala organizeaza in cursul lunii octombrie 2016 urmatoarele serii de cursuri:

Inspector in domeniul sanatatii si securitatii in munca

Cursul se adreseaza specialistilor din orice unitate, institutie, societate comerciala sau bugetara ce urmareste organizarea, coordonarea si monitorizarea activitatii de asigurare a securitatii si sanatatii in munca in conformitate cu Normele generale de protectie a muncii.

Cursul este structurat pe doua niveluri: de baza (40 ore) si mediu (80 ore), iar tematica vizeaza: Cadrul legislativ general referitor la securitatea si sanatatea in munca (SSM); Criterii generale pentru evaluarea riscurilor; Organizarea activitatii de prevenire; Actiuni in caz de urgenta; Prim ajutor; Planuri de urgenta si evacuare; Elaborarea documentatiilor necesare desfasurarii activitatii de prevenire si protectie; Evidente si raportari; Aplicatii practice.

Perioada de desfasurare a cursului este 3-21 octombrie 2016, iar taxa de participare este de 650 RON, la nivelul de baza si 900 RON, la nivelul mediu.

Lector: Vasilica GRIGORE-Presedinte Asociatia Profesionala pentru Securitatea si Sanatatea Muncii.

***

Specialist in managementul deseurilor in conf. cu Legea nr. 211/2011

Cursul se adreseaza tuturor agentilor economici care genereaza deseuri. In conformitate cu prevederile Legii nr.211/25.11.2011, art. 22, alin.3, detinatorii / producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri „au obligatia sa desemneze o persoana din rândul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”.

Conform alin. (4), „Persoanele desemnate, prevazute la alin.(3), trebuie sa fie instruite in domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”.

Nedesemnarea unei persoane cf. art. 22 alin. (3) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 15.000 lei la 30.000 lei!

Perioada de desfasurare a cursului este 10 – 21 octombrie 2016, iar taxa de participare este de 1000 RON (inclus CD cu materiale informative, suport de curs).

***

Formator (cod COR 242401)

„Incepand cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizati furnizorii de formare profesionala trebuie sa faca dovada ca realizeaza programele de formare profesionala cu formatori care au pregatirea pedagogica specifica formarii profesionale a adultilor si pregatirea de specialitate corespunzatoare programei de pregatire” (Art. 23, alin.1 din O.G. nr. 129/2000).

Obiectivul cursului este de a pregati persoane pentru ocupatia de Formator iar obtinerea certificarii da dreptul la practicarea acestei meserii.

Cursul de formator se adreseaza urmatoarelor categorii:

– Persoane care doresc sa ofere in conditii legale cursuri si traininguri (calificare, recalificare, dezvoltare personala, dezvoltare de competente), cu diplome recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei;

– Persoane care ofera in cadrul firmei, in conformitate cu atributiile de serviciu, programe de formare (protectia muncii, cursuri de implementare a sistemelor de calitate, cursuri de calificare la locul de munca etc.);

– Persoane care doresc sa se dezvolte personal, prin dobandirea de abilitati si competente, pentru transmiterea corecta si eficienta a unor mesaje catre terti;
– Persoane din departamentul de Resurse Umane / lectori interni.

Perioada de desfasurare a cursului este 10-19 octombrie 2016, iar taxa de participare este de 1000 RON.

Lector: Alin GRECU

***

Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari, iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.

Diplomele se elibereaza in maxim 30 de zile de la absolvirea cursului.

Cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Membrii CCIAT beneficiaza si de aceasta data de o reducere de 10% conform Ghidului Serviciilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...