Noutati :

CCIA Timis continua cursurile gratuite pentru persoanele din mediul rural

25 iunie, 2015 - 03:57 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: ECONOMIC
0

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, partener coordonator al proiectului ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, continua organizarea cursurilor gratuite de formare profesionala si calificare in domenii non-agricole destinate persoanelor din mediul rural.
ruralnet
In prezent, se fac inscrieri pentru cursul de Competente antreprenoriale (4 grupe x 15 persoane), adresat persoanelor care doresc sa infiinteze o afacere pe cont propriu si pentru cursul de Competente IT (3 grupe x 16 persoane) – curs de initiere in folosirea calculatorului care se adreseaza oricarei persoane care doreste sa deprinda competentele de utilizare a tehnicii de calcul sau care doreste sa-si dezvolte competentele de comunicare si operare moderna a informatiilor.

Cursul de calificare pentru meseria de Operator introducere, validare si prelucrare date este in desfasurare, avand un numar de 24 de participanti care doresc sa se califice in domeniul calculatoarelor. Obtinerea acestei calificari permite angajarea la orice agent economic sau institutie publica care opereaza cu date. Calificarea este recunoscuta la nivel european si confera totodata posibilitatea de infiintare a propriei afaceri in domeniul IT.

Cursul de Lucrator in comert, aflat in faza de autorizare, va incepe in cursul lunii iulie a.c. si se adreseaza persoanelor care doresc sa lucreze in magazinele de la sate. Pot participa cei care sunt deja angajati in magazine ca necalificati si doresc sa-si dezvolte competentele, dar si cei care doresc sa se califice pentru a se angaja ca vanzatori sau persoane doritoare sa-si infiinteze propria afacere comerciala. La aceste cursuri se pot inscrie persoane care nu si-au finalizat studiile minime obligatorii.

Absolventii cursurilor de calificare vor primi subventii cat si sprijin pentru angajare din partea CCIAT care a initiat discutii cu firme care au nevoie de aceste meserii si cu agentii de recrutare. De asemenea, expertii CCIAT ofera, gratuit in cadrul proiectului, consiliere privind orientarea in cariera.

Cursurile de formare profesionala se desfasoara la Centrul Regional de Afacerial al CCIAT din Timisoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, iar cursurile de calificare, in Comuna Mosnita Noua – Sat Urseni, judetul Timis.

Reamintim ca Proiectul ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola” vizeaza imbunatatirea calitatii resurselor umane in zonele rurale, in contextul asigurarii unui suport eficient si de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare in activitati non-agricole.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...