Noutati :

Cazul plagiatului lui Victor Ponta, in analiza pe text! Teza de doctorat a premierului vs cartea profesorului Dumitru Diaconu

20 iunie, 2012 - 12:13 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

www.gandul.info

Teza de doctorat a  lui Victor Ponta, analizata pagina cu pagina, si alaturata cartii profesorului Dumitru Diaconu, una dintre lucrarile din care ar fi copiat premierul Romaniei! Jurnalistii de la Gandulprezinta in exclusivitate un tabel comparativ cu fotocopii din care concluziile pot fi trase cu usurinta.

Gandul a comparat teza de doctorat a lui Victor Ponta, intitulata „Curtea PenalaInternationala”, cu cartea profesorului Dumitru Diaconu.

Cele trei lucrari nu pot fi gasite la libraria Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, nici consultate la Biblioteca Nationala.  Gandul a reusit saintre în posesia unui exemplar al cartii „Curtea Penala Internationla, Istorie si Realitate” (Editura All Beck, 1999), scrisade Dumitru Diaconu (judecator al Curtii de Apel Pitesti – n.red.).

In teza de doctorat a lui Victor Ponta se regasesc parti consistente din cartea profesorului Diaconu.

Pasajele din teza de doctorat a lui Victor Ponta, regasite in lucrarea profesorului Dumitru Diaconu, au suferit cateva modificari, insa minore. Astfel, in lucrarea premierului, apar virgulele care lipsesc din unele fraze din carte („Astfel, prin Conventia de la Haga, din 1907,; „Din pacate,”; „in Preambulul acestei Conventii, denumit si Clauza Martens, se precizeaza; „De altfel,”), numele unor institutii este scris cu litera mare (Comisia de Drept International fata de Comisia de drept international; Asociatia de Drept Penal fata de Asociatia de drept penal) sau este usor modificat (Curtii Permanente Internationale de Justitie” fata de „Curtii Permanente de Justitie Internationala”), unele fraze sunt introduse prin conectori de tipul „totodata”, „prin urmare”, „astfel”, unele moduri sau timpuri verbale sunt modificate („vor fi” in loc de „sa fie”; „vor actiona” in loc de „au actionat; „ce se puteau” in loc de „ce se pot”; „vor conditiona” fata de „au conditionat”), sunt adaugate cuvinte sau sintagme („si implicit”, „respectiv”, „in anul 1977” in loc de „in 1977; „Protocol aditional I” in loc de „Protocol I”, „asa cum am mentionat mai sus”; „asa cum vom nota in continuare”) ori eliminate („anume”, „rezonanta”).

Vezi lucrarile originale si citeste mai multe pe www.gandul.info!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...