Cazierul judiciar va putea fi obtinut online. Nu mai trebuie sa mergem la Politie sa-l ridicam

Romanii care vor avea nevoie de certificatul de cazier judiciar il vor putea primi si online.

CITESTE SI: Colterm are carbune pe stoc pentru 11 zile la Timisoara, in acest moment. Anunta ca n-a incheiat nici acum un contract pentru gazul cu care sa arda combustibilul in februarie – martie. Merge pe furnizor de ultima instanta 

O lege care prevede acest lucru a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

Noutatea reglementarii vizeaza cresterea operativitatii in obtinerea certificatului de cazier judiciar, in sensul simplificarii acestei proceduri, propunandu-se ca si eliberarea actului, nu doar depunerea cererii de eliberare, sa fie facuta in forma electronica, scrie ziare.com.

George Cristian Tuta, deputat PNL si initiator al legii, afirma la votul din Camera Deputatilor ca prin acest proiect, cazierul judiciar va putea fi obtinut de acasa.

O veste buna este si pentru lucratorii din Ministerul de Interne, care nu vor mai avea cozi la ghisee intre 8.00 si 12.00 si între 14.00 si 16.00, asa cum este cel mai intalnit program. Sunt convins ca specialistii din Ministerul Digitalizarii si cei din Ministerul de Interne vor gasi cea mai rapida si convenabila solutie pentru ca cetatenii români sa poata obtina acest document si, cum intelegeam de la domnul ministru mai devreme, din ianuarie, pe Ghiseul.ro… februarie, de la inceputul anului, vom gasi acest document disponibil”, mai spunea Tuta, initiatorul legii.

Totusi, eliberarea cazierului judiciar si in format electronic nu se va intampla peste noapte.

La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, in urma consemnarii optiunii in cererea-tip prevăzuta la alin.(1) şi (2), certificatul de cazier judiciar se elibereaza gratuit si in forma electronica. Certificatele de cazier judiciar eliberate in forma electronica sunt semnate cu semnatura electronica calificata si sunt asimilate inscrisurilor autentice. (…) In termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, prin ordin comun al ministrului afacerilor interne si al ministrului cercetarii, inovarii si digitalizarii, sunt stabilite procedurile pentru eliberarea in forma electronica a cazierului judiciar”, prevede legea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...