Cat de tare vom injura pe strazi si sosele la prima ninsoare in Timisoara si in judet?

TIMISOARA. Drumuri blocate de zapada viscolita, masini in nameti, polei si multi oameni la urgente, la Ortopedie, cu maini sau picioare rupte dupa ce au cazut pe gheata. Acesta este tabloul din fiecare iarna, in vestul tarii, insa, anul acesta, autoritatile spun ca sunt pregatite sa intampine anotimpul rece.

Reprezentantii companiei de termoficare, Colterm au dat asigurari ca timisorenii care sunt racordati la sistemul centralizat, vor avea caldura in sezonul rece.

Directorul general al Colterm, Mircea Cristian sustine ca exista pe stoc zeci de tone de combustibil, pacura si gaze naturale. Toate acestea vor asigura necesarul pana in data de 10 decembrie, insa.

Dupa data de 10 decembrie se presupune ca avem constituit stocul de rezerva, de carbune vorbim aici pentru ca pacura si gazul nu sunt o problema. Fonduri exista in momentul de fata, avem capacitatea de plata. Probleme cu furnizorii nu sunt. Nu avem niciun fel de problema, va fi cu siguranta caldura in această iarna”, a declarat directorul Colterm, Mircea Cristian.

Si directorii de la drumuri spun ca pentru debutul iernii, cel putin, au asigurate stocurile. Cei de la drumurile nationale spun ca au stocuri suficiente si ca au contracte cu firmele inca de anul trecut.

La drumurile judetene exista o mica problema care este pe cale de rezolvare.

Activitatea de iarna se deruleaza conform contractelor cu firmele de specialitate. Avem organizate 6 zone, insumand 1.645 km. In jurul orasului Sannicolau Mare contractul a fot incheiat anul trecut. La celelalte 5 zone s-au incheat licitatiile din 25 octombrie. In 4-5 decembrie vom avea castigatorii licitatiei. Firmele participante sunt cam aceleasi care au avut contracte si in anii anteriori si nu ne facem probleme prea mari, aceste firme au necesarul de material antiderapant”, a declarat Mirel Gheorghe, directorul de la drumurile judetene.

In Timisoara RATT si SDM se vor ocupa de curatarea drumurilor pe timp de iarna. Patru sectoare sunt gestionate de RETIM, iar alte doua de SDM. In stoc sunt materialele necesare, iar pe langa acestea, primaria a cumparat anul trecut 40 de freze care vor fi distribuite consiliilor de cartier si scolilor.

Si reprezentantii CFR si ai Aeroportului Timisoara sustin ca sunt pregatiti sa intampine iarna anul acesta si ca au stocurile pregatite cu material antiderapant sau de degivrare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.