Caravana ‘Buna ziua, schimbare!’ a ajuns la Buzias, in premiera pentru Timis. Locuitorii beneficiaza de acces la serviciile financiare BCR si tehnologie de ultima generatie

TIMIȘOARA. Caravana „Bună ziua, schimbare!” staționează lângă Casa de Cultură Buziaș, în județul Timiș, unde va sta în perioada 9-17 noiembrie 2023.

Banca mobilă va oferi locuitorilor din orașul Buziaș acces la servicii și produse financiare, la tehnologie, dar și la ateliere de educație financiară, marca BCR. Caravana „Buna ziua, Schimbare!” facilitează accesul comunității la servicii de protecție și asigurări generale și de viață. În plus, va găzdui o serie de sesiuni de educație financiară dedicate adulților, seniorilor și copiilor din orașului Buziaș. Mai mult decât atât, micii antreprenori vor putea afla cum să acceseze sursele de finanțare pentru dezvoltarea propriilor afaceri, pentru achiziționarea de echipamente, disponibile prin fondurile europene și nu numai.

Aceasta este o inițiativă comună a Băncii Comerciale Române și Vodafone România, în parteneriat cu OMNIASIG Vienna Insurance Group și BCR Asigurări de Viață VIG.

,,Prin această inițiativă, susținută cu experți financiari și în tehnologie, dorim să aducem la nivel local soluții care să îmbunătățească viața oamenilor și, în același timp, să favorizeze dezvoltarea comunităților locale. Vrem să fim o punte între nevoie și oportunitate, să deschidem cât mai mult accesul la tehnologie, servicii și educație financiară. De la operațiuni banale și până la cele mai complexe, caravana noastră este un centru financiar pe roți, adaptat comunității locale. Bunăstarea începe de la o relație corectă și educată cu banii, iar pentru acest obiectiv suntem gata să le oferim oamenilor sfaturi și suport pentru alegeri financiare inteligente”, a declarat Anca Flueraș, Director Zonal Retail, BCR.

Administrația din Buziaș a primit cu brațele deschise Caravana BCR, deoarece în acest oraș nicio bancă nu mai are o sucursală.

Atunci când reprezentanții BCR au solicitat această oportunitate de a-și prezenta produsele pe care le au, a fost o bucurie, pentru că, în urmă cu ceva timp, una dintre sucursalele unei bănci din România și-a retras personalul de la noi. Buziașul, practic, a rămas deja de ceva vreme fără nicio prezență fizică a vreunei bănci. E o deschidere pe care primăria o are pentru toate băncile din România care vor să aibă activități pe raza orașului nostru aflat in dezvoltare și considerăm prezența BCR de bun augur, o bucurie pentru cetățenii orașului, pentru că ne implicăm cu oricine dorește să facă ceva pozitiv. Venim, oarecum, și în gândirea guvernanților, de astăzi, chiar dacă s-au retras anumite termene ale ordonanței, ați văzut, cu plățile cash, să sprijinim infrastructura bancară, astfel încât să poată permite fiecărui cetățean, și vorbim aici și de pensionari, vorbim de persoane care nu se pot deplasa în orașe mai mari. Caravana BCR, toate acestea sunt lucruri binevenite și noi, ca administrație locală, suntem deschiși pentru orice tip de colaborare”, a declarat Sorin Munteanu, primarul orașului Buziaș.

Prin intermediul caravanei, membrii comunității din Buziaș vor beneficia de acces ușor și rapid la servicii și produse financiare BCR, utile în viața lor de zi cu zi, cum ar fi cont curent, carduri, asigurări, digital banking, precum și la pachete Vodafone de servicii de telecomunicații și tehnologie – telefoane și accesorii, abonamente și oferte de telecomunicații, care includ servicii mobile, broadband fix și TV. De asemenea, vor beneficia de facilitarea accesului la informații de educație financiară și digitală, adaptate în funcție de vârstă: de la cursuri de responsabilizare financiară și antreprenoriat în comunitățile rurale, la transformare digitală și cybersecurity.

Punctul de lucru mobil BCR și Vodafone va fi deschis de luni până vineri, în intervalul 10:00-16:00, până în data de 17 noiembrie. Doi experți, unul în domeniul financiar-bancar și unul din zona de tehnologie și telecomunicații, vor fi prezenți permanent și vor oferi consiliere personalizată pornind de la nevoile reale ale comunității.

Cu asistența experților de la biroul bancar din cadrul unității mobile, la Buziaș, se vor putea efectua digital următoarele operațiuni: deschideri de cont curent și carduri de debit; deschideri de depozite și conturi de economii; solicitări de carduri de credit; acces la digital banking; solicitări pentru credite de consum, precum și refinanțări și restructurări; asigurări de venituri, de șomaj și de incapacitate de muncă; asigurări de locuință (obligatorii si facultative) și asigurări de protecție a bunurilor personale; asigurări de călătorie; consiliere și asistență pentru gama extinsă de servicii bancare, inclusiv pentru finanțare în mediul rural prin BCR Social Finance și leasing prin BCR Leasing.
 
Totodată, Caravana „Bună ziua, schimbare!” este dotată cu un echipament multifuncțional, care va putea oferi următoarele operațiuni: eliberare lei sau euro, în numerar; depunere numerar în calitate de persoană fizică – în conturile curente, conturile de rambursare credit, conturile de economii sau în conturile altor persoane; plată numerar a facturilor curente către furnizori; reîncărcare cartele Vodafone; eliberare mini extras; interogare sold; schimbare PIN.

În ceea ce privește zona de tehnologie și telecomunicații, clienții vor putea accesa ofertele de abonamente pentru servicii fixe (internet și televiziune) și pe cele de servicii mobile, vor putea testa și achiziționa dispozitivele disponibile pe platforma comercială Easytech (televizoare, tablete, trotinete, aspiratoare robot, etc.), și își vor putea plăti factura sau reîncărca cartela în aplicația My Vodafone sau la ATM-ul BCR.

Caravana „Bună ziua, schimbare!” a început traseul său prin România în octombrie 2022, cu misiunea de a ajunge în cât mai multe localități din țară. Camionul ce adăpostește banca mobilă a oprit, până în prezent, în 11 localități: Băleni (Dâmbovița), Drajna (Prahova), Glodeanu Sărat (Buzău), Brezoi (Vâlcea), Săliște (Sibiu), Tălmaciu (Sibiu), Sânmartin (Oradea), Ilva Mică (Bistrița), Marginea (Suceava), Matca (Galați) și Stâlpeni (Argeș).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...