Noutati :

Capele in cimitire doar cu aprobare de la Consiliul Local! Afla ce spune noul regulament al cimitirelor din Timisoara, votat de alesii municipali!

25 octombrie, 2011 - 04:40 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Tiganii nu isi vor mai putea ridica capele de tip vila in cimitire, decat daca alesii locali le dau voie. Consilierii au renuntat la limita de inaltime de 1,8 m pentru aceste monumente funerare, dar interzic construirea lor fara autorizatie.

Dupa ce s-au contrazis mai bine de 20 de minute pe aceasta tema, alesii municipali au decis ca nici macar familiile personalitatilor marcante sa nu mai poata ridica in voie capele pentru odihna celor plecati dintre ei, ci doar cu autorizatie de la Consiliul Local si cu stampila de la Directia de Patrimoniu si de la arhitectul sef al orasului.

Daca initial hotararea continea o anexa prin care se puteau ridica astfel de capele pentru personalitatile marcante ale orasului, in ultima faza, anexa a fost modificata, pentru ca alesii nu aveau o definitie clara pentru personalitatile marcante.

„Eu cer eliminarea din anexa a sintagmei doar pentru personalitati marcante, noul text fiind ca executarea sa fie permisa cu aprobare de la Consiliul Local, autorizate de catre Directia de Patrimoniu, prin eliberarea unui permis de lucru de la Institutia Arhitectului Sef. Aprobarea trebuie data de Consiliul Local. Nu mi se pare corect ca pentru cateva cazuri pe care nu am putut sa le tinem in mana sa ridicam un drept al oricarui timisorean”, a declarat consilierul PNL Ciprian Jichici.

Cantatul in cimitirele din Timisoara va fi interzis!

Regulamentul de functionare a cimitirelor mai cuprinde si o alta modificare, care se refera la acordarea de locuri de veci gratuite pentru timisorenii care au fost decorati pentru merite deosebite cu ordine ale Romaniei. In plus, mortii vor putea fi deshumati fara aviz sanitar dupa 7 ani.

Mai mult, persoanele aflate in stare de ebrietate, copiii de pana la 10 ani fara insotitor, cei care fac comert sau persoanele imbracate indecent nu vor putea intra in cimitirele aflate in administratia Primariei Timisoara. Consilierii locali au mai interzis si consumul de alcool si de seminte in cimitire, radiourile si casetofoanele, dar si… cantatul, fiind acceptate doar cantarile bisericesti.

Regulamentul este valabil doar in cimitirele care apartin Primariei Timisoara: Cimitirul nr. 1 din Calea Lipovei – Cimitirul ortodox, Cimitirul Eroilor, Cimitirul Mixt, Cimitirul Saracilor – Cimitirul nr. 2 din Calea Buziasului, Cimitirul nr. 3 din strada Rusu Sirianu, Cimitirul nr. 4 din Bld. 16 Decembrie 1989 din Calea Sagului si Cimitirul nr. 5 din Calea Stuparilor.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Haha, deci acum o sa apara mai multe palate de-astea tiganesti. Si-asa consilierii locali nu se uita ce semneaza si ce voteaza.