Noutati :

Cand vom ajunge la Budapesta pe autostrada in 2 ore si jumatate? Stratul de uzura se toarna deja pe inca o portiune spre frontiera!

4 august, 2014 - 03:36 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
3

Muncitorii dau zor sa se incadreze in termenele stabilite si se pregatesc sa toarne primul strat de uzura pe inca un tronson din Autostrada Vestului. Soferii sunt si ei nerabdatori sa circule cu mai multa usurinta inspre tara vecina, Ungaria.

Prima veste buna este ca primul lot al Autostrazii Nadlac-Arad, care are o lungime de 22 de kilometri, a fost asfaltat in intregime. Aici urmeaza sa fie turnat stratul de uzura.

Potrivit reprezentantilor asocierii italo-germane Astaldi-Max Boegl, care realizeaza lucrarile, in cursul zilei de luni s-a ajuns la frontiera cu Ungaria cu primul strat de asfalt turnat pe lotul intai al Autostrazii Nadlac-Arad, cuprins intre frontiera si orasul Pecica.

Suntem la limita de contract cu lucrarile de asfaltare, respectiv la frontiera cu Ungaria. Toti cei 22 de kilometri au primul strat de asfalt, cu mici intreruperi, pentru ca pasajele si podetele nu au fost realizate inca„, a declarat directorul adjunct al santierului, Danut Dascalu

Conform lui Dascalu, stratul final de asfalt, cel de uzura, va fi turnat cel tarziu pana la sfarsitul lunii august, iar lucrarile pe acest segment al Coridorului IV pan-european vor fi incheiate in decembrie. In acest moment, potrivit lui Dascalu, peste 50 la suta din proiectul cuprins intre granita si Pecica este realizat. O mare parte din lucrarile ramase de realizat o reprezinta construirea unor pasaje, podete si a sistemelor de colectare a apelor pluviale.

In decembrie, autostrada Nadlac-Arad, de 39 km, va fi gata, iar cum ungurii vor termina si ei in aceeasi luna autostrada Mako-Nadlac, de 23 km, pentru prima oara doua orase mari ale Romaniei, Arad si Timisoara, vor fi legate prin autostrada de vestul Europei.

Venind dinspre vestul continentului, soferii vor putea parcurge de la intrarea in Romania o autostrada continua de 93 de kilometri intre Nadlac si Remetea Mare, la doi pasi de Timisoara. Soferii vor putea parcurge distanta Timisoara-Budapesta, de 290 km, in 2-2,5 ore.

Dupa finalizarea tronsonului Nadlac-Arad, Romania va avea o autostrada continua din localitatea  Remetea Mare pana la granita ungara, la Nadlac. In total, intre Remetea Mare si Nadlac exista aproape 93 de kilometri de autostrada, luand in considerare si centura Aradului, construita la standard de autostrada. Dupa iesirea din tara pe la Nadlac, romanii vor avea acces pe autostrada catre toate marile orase din Europa de Vest.

La est insa de Remetea Mare, soferii trebuie sa iasa de pe autostrada, pentru ca, deocamdata lipseste portiunea de autostrada de 26 de kilometri care va uni aceasta localitate de Lugoj.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. si Pecica – Arad ?!?!?!?

 2. „Soferii vor putea parcurge distanta Timisoara-Budapesta, de 290 km, in 2-2,5 ore.”
  SIGUR CA DA!

 3. Partea „pe autostrada”; urmeaza Giarmata Timisoara inca cca 45 de minute (daca respecti regulile)
  Apropo, interbari:
  – pe cand racordul la autostrada la nord de Timisoara?
  – pe cande statii de benzina si de odihna si WC-uri?
  Pe viitor puneti celor in drept si aceste intrebari
  Multumesc.