Noutati :

Cand se ridica cel mai mare spital din vestul tarii, langa Timisoara, cu 300 de milioane de euro! Ce se intampla miercuri?

23 iunie, 2014 - 11:50 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Consilierii judeteni se vor intruni miercuri pentru a discuta, printre altele, despre construirea unui complex spitalicesc in localitatea Giroc, aflata la marginea Timisoarei. Este vorba de o investitie americana, care in 30 de ani va reveni in totalitate judetului Timis.

CITESTE SI: Construirea, cu 300 de milioane de euro, a celui mai mare spital din vestul tarii, la Timisoara, sta la mana unei legi de care s-a… uitat

Asadar, consilierii judetului vor lua in discutie un studiu de prefezabilitate pentru construirea acestui spital, numit ”Complex spitalicesc de excelenta in regim de investitie si exploatare public-privata”.

Valoarea proiectului este de 171.649.000 de euro, la care se adauga TVA, iar perioada de amortizare a investitiei este de aproximativ 16 ani. Consiliul Judetean Timis participa cu terenul si utilitatile, in rest totul este contruit de o firma din Cipru cu bani de la americani.

Proiectul presupune ridicarea cladirii unui spital ultramodern care ar urma sa aiba cel mult 600 de paturi si 900 de angajati. Va avea spatii de cazare pentru bolnavi, policlinica, urgente, heliport, cabinete de consultatie, birouri administrative, amfiteatru, spatii pentru apartinatori, cantina si morga.

Noul spital ar urma sa aiba sectii de traumatologie, obstetrica-ginecologie, chirurgie generala, medicina interna, cardiologie, oftalmologie, ORL, stomatologie, endoscopie, fertilizare in vitro, psihiatrie, pediatrie si neonatologie, servicii de terapie intensiva, dermatologie, radiologie, ortopedie, neurologie. Vor mai fi, de asemenea, serviciul de urgenta, servicii zi/chirurgie, laborator, club de sanatate, centru de diabet, farmacie, sala de conferinte, biblioteca, servicii de statistica.

Dupa cei 16 ani in care investitorii isi vor recupera banii cheltuiti cu ridicarea si punerea in  functiune a noului spital, 40% din actiuni vor reveni Consiliului judetean Timis, iar 60% consortiunui american. Dupa 30 de ani, firma care construieste complexul spitalicesc se va retrage si va transfera dreptul de proprietate judetului Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...