Noutati :

Cand se intorc elevii de la Loga, Lenau si Calderon in scolile lor?

14 septembrie, 2015 - 02:48 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Inceputul de an scolar nu vine cu vesti bune pentru mii de elevi din Timisoara. Cei care urmeaza cursuri la liceele de elita vor invata si anul acesta in mai multe cladiri, imprastiati in diferite zone din oras.

Autoritatile locale sustin ca se lucreaza de zor la cladirile liceelor Loga, Lenau si Calderon.

„Recuperam sa le aducem la standardele actuale. La Loga deja se poate vedea din afara cat de frumos arata acea cladire si, evident, ca s-a lucrat si in interior. Am fost personal in inspectie in toate scolile in care au loc lucrari si se vede ca s-a lucrat. Si la Calderon s-au facut amenajari de mare anvergura, si la Lenau s-au reluat lucrarile. Deocamdata, copiii acestor trei licee incep scoala in aceleasi conditii pe care le-au avut in ultima parte a anului trecut. Cei de la Lenau au la disozitie spatiul de la corpul R”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

Nu doar cei de la Lenau, Calderon si Loga se confrunta cu probleme. La Colegiul National Banatean, elevii din clasele pregatitoare invata separat de colegii lor, in fosta Scoala Generala numarul 9.

„In acest an, datorita suplimentarii numarului de clase pregatitoare am avut probleme in ceea ce priveste spatiul. Am avut mai multe variante, printre care si aducerea copiilor la scoala dupa amiaza, ceea ce am refuzat. Am gasit o alta locatie, cu ajutorul Mitropoliei Banatului, astfel ca sase clase pregatitoare isi vor desfasura activitatea in incinta Scolii Ortodoxe Antim Ivireanu, fosta Scoala Generala numarul 9. In decembrie avem promisiunea ca vor fi igienizate niste spatii in fosta spalatorie a scolii si, astfel, din luna decembrie vom putea sa revenim pe Bulevardul 16 Decembrie cu toate clasele”, a declarat directorul Colegiului National Banatean, Sorin Ionescu.

Probleme sunt si la Liceul Grigore Moisil, unde lucrarile de reabilitare ale cladirii de pe strada Gheorghe Doja nu au fost inca finalizate.

„Mi-as fi dorit cu adevarat ca in 15 septembrie sa putem inaugura corpul principal de pe Doja, dar, asa cum in viata ne asumam reusitele, trebuie sa ne asumam si nereusitele. Este o nereusita personala a mea, urmeaza ca in urmatoarele saptamani lucrarile sa fie finalizate si acolo sa mearga clasa pregatitoare si clasa I. Opt clase vor fi in corpul principal, vom avea si sala de sport si facilitati de servire a mesei”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei.

Potrivit municipalitatii, lucrarile de renovare la toate scolile mari din oras vor fi finalizate pana la sfarsitul acestui an, desi santierele trebuiau inchise demult. Astfel, din semestrul al doilea, elevii celor patru mari licee din Timisoara s-ar putea intoarce in salile lor de clasa.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...