Noutati :

Caminele universitatilor din Timisoara, numai bune de inchiriat pentru vara

2 iulie, 2011 - 09:21 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

La camin sau in chirie? Este intrebarea tot mai multor studenti din tara care decid sa ramana pe timpul vacantei de vara sa lucreze in Timisoara. Au de ales intre oferte variate. Pe paginile de internet ce gazduiesc anunturi cu apartamente de inchiriat, o camera poate ajunge la 100 de euro pe luna, in timp ce un loc intr-un camin la orice universitate din Timisoara se invarte in jurul sumei de 50 de euro, desi pe timpul verii Ministerul Educatiei nu mai acorda subventia de cazare. Preturile sunt valabile numai in cazul in care plata nu se face in regim hotelier.

Aproape 200 de lei pentru un loc la Vest si la Poli

La Universitatea de Vest, de exemplu, pentru studentii care fie fac practica in oras, fie decid sa lucreze aici, ramane deschis caminul 15, cu aproximativ 800 de locuri. Tinerii trebuie sa scoata din buzunar intre 150 si 180 de lei lunar, dar mai intai trebuie sa depuna o cerere la secretariatele facultatilor. Vestea buna este ca in acest an, studentii nu mai au nevoie de adeverinta de la serviciu, asa cum se intampla in anii precedenti.

Reprezentantii Universitatii Politehnica pun si ei la dispozitia studentilor mai multe camine. Raman deschise 8c, 9c, 11c si 14 c, care insumeaza aproape 1.200 de locuri. Fiecare student va trebui sa plateasca in fiecare luna cate 200 de lei ca sa stea acolo.

Medicina si Agronomia ofera si locuri cu regim hotelier

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara, studentii se vor putea caza pe timpul verii in caminul 1-2, dar si in caminul 24, destinat celor din ani terminali. Aici pot sta fie cei ce fac practica la cabinetele medicale din oras, fie cei ce lucreaza in sezonul estival. Chiria ajunge, lunar, la aproape 230 de lei.
„Vor plati camera pe zi cei ce nu au calitatea de student, adica cei care sunt candidati pentru a se inscrie la facultate. Este vorba de 30 de lei pe zi. Studentii care raman in practica platesc ca si in cursul anului, dar va fi o suma mai mare, pentru ca nu mai este subventia de la minister: undeva intre 150 si 230 de lei”, ne-a spus Filip Fiat, director administrativ al universitatii.

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului nu are niciun camin deschis pentru studenti, insa cei ce trebuie neaparat sa-si faca practica in aceasta vara au la dispozitie cateva camere.

„Nu vor ramane camine deschise, in vara asta noi reparam tot. Vor ramane cateva camere, in functie de numarul de solicitari. Avem in jur de 25 de cereri. Cei care vor sa ramana platesc pana la 10 lei pe noapte, iar cei care fac practica in cadrul universitatii raman pe loc si platesc tariful obisnuit din timpul anului universitar, intre 120 si 160 de lei pe luna”, a spus Stelian Acatincai, prorector Universitatea de Stiinte Agricole.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...