Noutati :

Camere video in statiile RATT si o noua cladire pentru Filarmonica, propunerile timisorenilor la dezbaterea Bugetului orasului pe 2017

29 martie, 2017 - 05:20 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Dezbaterea publica pe tema bugetului Timisoarei a adus in sala de consiliu a Primariei aproape 20 de timisoreni, interesati de cum se impart banii orasului in acest an. Pe langa discutiile legate de sumele din buget, cativa timisoreni au venit si cu propuneri pentru alocarea de sume.

CITESTE SI: Ultima veste despre Centura de Sud a Timisoarei! Anuntul CNAIR  

Prima sugestie a venit din partea lui Cristi Brancovan, care a cerut municipalitatii sa reconsidere constructia de poduri din Timisoara, iar in cazul in care se va incepe constructia pasajului Solventul, sa se renunte la constructia podului Jiul si sa se faca un pod in continuarea pasajului respectiv. O alta idee sugerata a fost alocarea de sume din buget pentru dotarea statiilor RATT cu camere video pentru prinderea mai usoara a hotilor, iar pentru achizitionarea lor, sa se ia bani de la un alt capitol din buget.

V-ati mai gandit sa intrati in buget cu solutia de supraveghere a principalelor statii de transport in comun? La studiul de fezabilitate pentru o fantana ornamentala muzicala sunt sigur ca nu o sa renuntati pentru ca nu doreste domnul primar, e o fantezie a dansului. Dar, totusi va supun dezbaterii studiul celalalt, al pasajului Victoriei, inchiderea inelului 1, in conditiile in care domnul primar s-a exprimat public ca nu o sa mai intervina cu absolut nimic, pentru ca in 2021 o sa fim capitala culturala europeana si o sa ramanem dupa aia cu groapa pe acolo. In conditiile respective, eu v-as propune ca cei 22.000 de euro sa ii alocati pentru siguranta cetateanului la partea aceea de camere de luat vederi, amplasate ori in pietele publice, ori in statiile mijloacelor de transport in comun„, a spus Cristian Brancovan.

Noi am sperat sa mai accedem la un proiect european sa supraveghem video pietele publice. Politistii stau si se uita pe monitoare si vad ce e in piete, iar cand se intampla ceva transmit echipelor din teren si intervine cel mai apropiat echipaj. O sa analizam sa vedem daca putem sa rupem partea asta si sa vedem daca putem include statiile intr-un asemenea program in buget. este o prioritate, sunt de acord, trebuie sa ii descurajam pe acesti hoti„, a spus primarul Nicolae Robu.

Participantii la dezbatere au ridicat si problema cladirilor din oras care sunt dedicate culturii, unii dintre ei considerand ca se aloca prea putini bani pentru acest domeniu, avand in vedere ca Timisoara va deveni Capitala Europeana a Culturii in 2021. Consilierul local al PSD, Luminita Tundrea, a sugerat alocarea de fonduri pentru un obiectiv destul de indraznet.

Daca am putea gandi ridicarea unor constructii cu destinatie culturala, de exemplu o noua Filarmonica?„, a spus Luminita Tundrea.

Raspunsul a venit de la viceprimarul Dan Diaconu, cel care a ramas sa conduca dezbaterea publica dupa plecarea din sala a primarului Nicolae Robu, care avea o alta intalnire oficiala.

Cand am construit programul pentru capitala culturala, vorbesc exclusiv de infrastructura culturala. Au fost niste obiective pe care trebuie sa le tinem. Pentru acest an vom avea in plan acoperisul de la filarmonica. Mi-e greu sa cred dar pana in 2021, oricum am face, nu putem construi o noua filarmonica. Nu e unul din obiectivele asumate. Spre deosebire de alte orase, Filarmonica noastra are un sediu, care trebuie adus insa la un standard mai inalt„, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

Timisorenii care au venit la dezbaterea de astazi au cerut ca la anul proiectul de buget sa fie dezvaluit mai devreme pentru ca oamenii sa aiba timp sa il studieze in amanunt pentru a veni cu propuneri concrete.

Sedinta in plen la care se va adopta bugetul Timisoarei pe 2017 va avea loc cel mai probabil vineri.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pana la montarea de sisteme de supraveghere cred ca ar trebui refacute bancutele din majoritatea statiilor, Gara de Nord, P-ta 700, bancutele sunt un adevarat pericol pentru sezuturile celor care se incumeta sa astepte in statie, nemailuand in considerare mirosul patruzator de urina, cred ca si in India statiile sunt mai curate si mai ingrijite. Dl. Robu ar trebui sa faca o vizita inopinata sa vada personal conditiile in care se asteapta zeci de minute in statii. Le-as sugera consilierilor si D-lui Robu, sa faca un mic experiment, incercati sa circulati o luna cu mijloacele RATT, si apoi luati masurile care se impun

    • E inclusa in buget schimbarea refugiilor din statii, cu tot cu bancute.

  2. Propun instalarea de camere video si in cimitirele din Timisoara.

  3. Nu stiu cata scoala au, sau ce experienta in asteptatul in statii pe o zi caniculara in Timisoara au proiectantii acestor refugii, dar tin sa ii asigur ca asteptarea intr-un refugiu cu acoperis de policarbonat transparent, pe o zi caniculara, iti produce acelesi senzatii pe care le are un pui pus la rotisor, „datorita” efectului de lupa pe care-l genereaza policarbonatul expus la soare, fizica, bat-o vina!